Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Uzaktan Espor Turnuvası | VSPN’den CFPL Yayıncılığı
Uzaktan Espor Turnuvası | VSPN’den CFPL Yayıncılığı
26.04.2020 15:15

VSPN, covid salgınının getirdiği zorlukları aşarak, takımlar kendi kulüplerinin güvenliğinde yarışırken sanal bir stüdyoda Espor turnuvası yayınlıyor.

Bu zorlu zamanlarda, Espor sektörünün ve özellikle turnuvaların geleceği hakkında birçok tartışma yapıldı. Oyuncular evlerinin güvenli ortamında günlerce oyun oynamaya alışık olsa da, hayranları ve tüm takımları tek bir mekanda toplamak önümüzdeki bir kaç ay içinde mümkün olmayacak. Bu kısıtlamalara karşı Mart’ın son haftasında VSPN, Asya’nın en büyük Espor deneyim sağlayıcısı, alternatif bir çözümle Cross Fire Professional League (CFPL) turnuvasını organize etti. Uzaktan turnuvayı yayınlamak için en gelişmiş sanal stüdyo ve artırılmış gerçeklik teknolojisini kullandılar ve aynı zamanda izleyicilere etkileyici bir görsel şölen sundular.

Uzaktan Espor Turnuva Yayıncılığı

Normal bir zamanda olsa, Espor turnuvası tüm takımları ve taraftarlarını bir çatı altında toplayan bir arenada ya da stadyumda yapılır ve konserler gibi çeşitli etkinliklerle kapsamlı bir program haline gelir. Turnuvayı yorumcularla işlemek için müsabaka yerinin yanında küçük bir yeşil ekran stüdyosu kurulurdu.

Bu kadar insanı bir araya toplamak maalesef mümkün değil. Buna karşılık VSPN Mart ayının son haftasında inovatif bir yayıncılığa imza attı. CFPL turnuvası sırasında tüm yarışan takımlar kendi kulüplerinde kaldılar ve VSPN yorumcuları sanal stüdyodan haber yaptılar. Kulüplere kurulan kameralar sayesinde VSPN’in sanal stüdyosuna görüntüler aktarıldı ve sanal ekranlarda görüntülendi. Oyun eleştirmenleri ise yayına oturma odalarından katıldı. 

CFPL turnuvası için Shanghai Media Group’un (SMG) Visual AR stüdyosu eksiksiz bir üç boyutlu dünya tasarladı ve bu dünyada spikerler, yorumcular ve oyun eleştirmenleri için üç ayrı sanal sahne hazırladı. SMG geleneksel platform tasarımından vazgeçtiler ve sadece sanal bir alanda mümkün olan bir tasarım oluşturdular. “Ray Tracing” teknolojisi de en yüksek foto-gerçekçilik yaratmak için kullanıldı. 3 Reality Engine sanal ve artırılmış öğeleri oluşturmak için kullanıldı.

Gerçek zamanlı görsel efektlerle sanal prodüksiyonu geleceğe taşıyan Zero Density, tamamen Unreal Engine teknolojisini kullanan, gelişmiş gerçek zamanlı kompozisyon araçları ve özel “keying” teknolojisiyle Reality Engine ürününün yaratıcısıdır. Reality Engine, sektördeki en gerçek zamanlı foto-gerçekçi “3D Sanal Stüdyo ve Artırılmış Gerçeklik” platformudur.

Zero Densitiy çözümleri için www.zerodensity.tv adresini ziyaret edebilirsiniz.