Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > 2018 Kış Olimpiyatları FileCatalyst ile Hızlanıyor
2018 Kış Olimpiyatları FileCatalyst ile Hızlanıyor
15.02.2018 15:52

NBC Olympics Güney Kore’nin PyeongChang kentinde 9-25 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilmekte olan XXIII Kış Olimpiyat Oyunlarının yapımında etkinlik çekimlerini yüksek hızlarda aktarmak ve uzaktan yapım iş akışlarını kolaylaştırmak için FileCatalyst kullanıyor. 

2016 Rio Olimpiyatlarındaki teknolojik ilerlemelerden yararlanan NBC Olympics, yayınları sırasında büyük ve genişleyen görüntü dosyalarının aktarımına yardımcı olması için yine FileCatalyst ile işbirliği yapıyor. 

NBC Olympics Stamford’daki yayın merkezleri ile PyeongChang’daki Uluslararası Yayın Merkezinde yer alan NBC Olympics bölümü arasında 5 Gbps bağlantı üzerinden veri taşımak için FileCatalyst teknolojisinden yararlanıyor. FileCatalyst başka ara bağlantılı uluslararası Kış Olimpiyatları merkezleri ve etkinlik mekanları arasında da aktarımların hızlandırılmasına destek oluyor.

Aynı anda aktarılan dosya sayısı yoğun dakikalarda yüzlerce adede çıkıyor ve günlük toplam veri miktarı yaklaşık 10 TB. Hem yüksek hem düşük çözünürlüklü görüntülerden oluşan dosyaların birçoğu, etkinlikler henüz devam ederken ve kodları çözülmekteyken aktarılıyor. Bu dosyaların dinamik yapısını ve aynı andaki yüksek sayılarını yönetebilme kapasitesi, FileCatalyst’in seçilmesindeki ana etken oldu. Bu içeriklerin tam zamanında ulaştırılmaları yapım iş akışı için çok önemli, çünkü gerçek zamana yakın sürede uzaktan günlük olay kaydı (logging) ve kurguya imkan veriyorlar. Kurgu için gerektikçe arşivden çekimler de Stamford’dan PyeongChang’a taşınabiliyor.

Web tabanlı izleme ve yönetim aracı FileCatalyst Central, tüm FileCatalyst Direct sunucu ve istemci uygulamaları dahil küresel bir FileCatalyst kurulumu üzerinde eksiksiz denetim sağlıyor. FileCatalyst hem FileCatalyst Direct hem de FileCatalyst Central üzerinde bazı yenilikler yaptı.