Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > NBC Kış Olimpiyatlarını Grass Valley ile Yayınlıyor
NBC Kış Olimpiyatlarını Grass Valley ile Yayınlıyor
16.02.2018 09:55

NBC Sports Group’un bir bölümü olan NBC Olympics, 9-25 Şubat tarihleri arasında Güney Kore’nin PyeongChang kentinde gerçekleştirilmekte olan XXIII Kış Olimpiyat Oyunları’nın yapımında bir Belden Brand markası olan Grass Valley altyapısını kullanıyor. 

Grass Valley 2006 yılından bu yana NBC Olympics’e altyapı çözümleri sağlıyor ve 2018’de yine çözümleriyle PyeongChang’daki Uluslararası Yayın merkezinde bulunan NBC stüdyolarında NBC Olympics’in yapım verimliliğini zenginleştiriyor. SME-1901 görüntü akış kodlayıcı, IP üzerinden çok formatlı görüntü/ses ve 3G/HD/SD SDI girişleri sağlayarak önemli bir rol oynuyor. Bu yetenek geniş esneklikle NBC Olympics yapım ekibine istedikleri kameradan görüntü sinyallerini doğrudan izleme ve masaüstü veya dizüstü bilgisayarlarından düşük ve yüksek çözünürlüklü içerikleri kurgulama imkanı veriyor. 

SME-1901 her türlü görüntü formatını kabul ediyor ve biri düşük, diğeri yüksek çözünürlüklü olmak üzere iki adet H.264 akışı sağlıyor. Densite 3+ FR4 kasada bir arada yer aldığı XVP-3901, tek modülde gereken tüm görüntü, ses ve malzeme verisi sinyal işlemeleri yerine getiriyor. XVP-3901 yukarı/aşağı/karşılıklı çevrim, renk alanı çevrimi, kare senkronizasyonu, ses gömme ve ayırma gerçekleştiriyor, ve fiber optik giriş/çıkışı destekliyor. 

NBC Olympics yapım boyunca en yüksek kalitede içerik ve sinyallerin kesintisiz hareketini garantilemek için Grass Valley’in iControl özel uçtan uca tesis izleme ve denetleme sistemini kullanıyor. Ekip iControl ile kalite kontrol operatörlerine bütünleşik bir izleme ve denetleme yüzeyi oluşturdu ve XVP-3901’in denetimi, WFM sinyallerinin izlenmesi, QC yönlendiricisinin denetimi gibi birden fazla tuşun işlevlerini tek bir arayüzde bir araya getirerek verimliliği yükseltti. iControl operatörlere daha fazla dikkat etmek istedikleri sinyalleri seçme imkanı vererek akışı da iyileştiriyor.

Grass Valley’in NBC Olympics’e Kış Olimpiyatlarının yayını için sağladığı çözümler:

  • Densite kartları için Densite uzaktan kumanda paneli.
  • Sezgisel grafik arayüzlü ve sadeleştirilmiş görüntü/ses sinyal işleme ve denetimli NVISION 8500 HYBRID yönlendiriciler.
  • 3G/HD/SD sinyaller için temiz ve sessiz çıkışlar, ön izleme ve takip için altı yardımcı (aux) çıkış sağlayan NVISION Compact CQX yönlendirici.
  • 1 RU kasa ve 36 adet SFP tabanlı fiber çeviriciyle yapımda kablolamayı büyük ölçüde kolaylaştıran LUMO serisi yüksek yoğunluklu fiber çevirici.
  • Tek bir monitör üzerinde hem IP hem de SDI kaynakları izlemek için 34 tane Kaleido-IP çoklu görüntüleyici.

Grass Valley ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0216 706 11 00 numaralı telefondan Konatus’u arayabilirsiniz.