Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Anne with an E Dizisi Panasonic VariCam 35 ile Çekildi
Anne with an E Dizisi Panasonic VariCam 35 ile Çekildi
21.02.2018 10:30

Netflix dizisi Anne with an E, Kanadalı yazar Lucy Maud Montgomery’nin 1908 yılında yazdığı Anne of Green Gables adlı klasik romanından uyarlanarak çekildi. Breaking Bad’in yazar ve yapımcısı Moira Waley-Beckett’ın yazdığı yedi bölümlük Netflix dizisi, yetimhanede kalan genç kız Anne Shirley’in (Amybeth McNulty canlandırıyor) yanlışlıkla yaşlanmakta olan kardeşleriyle yaşamaya gönderilmesini anlatıyor. Anne zekası ve insanları adeta kendine mıknatıs gibi çeken kişiliğiyle sadece kardeşleri Marilla ile Cuthbert’in değil, yaşadıkları tüm kasabanın yaşamlarını değiştiriyor.

Dizi Görüntü Yönetmeni Boby Shore tarafından VariCam 35 sinema kameralarıyla çekildi. Kanada’da büyüyen Shore, gençliğinde Black Swan, Requiem for a Dream filmlerinin yönetmeni Darren Aronofsky ile Sinema Görüntü Yönetmeni Matthew Libatique’nin hayranıydı ve 2002 yılında Abandon filminde figüran olarak çalışmıştı. Shore, Libatique’nin önerisiyle Los Angeles American Film Institute’te sinematografi okudu. 

Shore hazırlık sırasında Netflix’in zorunlu koşulu 4K çözünürlük nedeniyle diziyi 4K çekmek zorunda olduğunu biliyordu. Anne with an E dizisi VariCam 35 kameralar kullanılarak 23.98 fps kare hızıyla UHD 3840 x 2160 çözünürlükte çekildi. İki kameralı bir çekim oldu ama bazı sahnelerde üçüncü bir kamera da kullanıldı. 

Büyük miktarda çekim yapıldığı için Shore RAW yerine V-Log’da 12 bit 4:4:4 AVC Intra dosyaları kaydetmeyi tercih etti. Panavision Panaflasher’ı çok iyi kullandı. Sinemacılıkta pozlamadan önce ışığı her noktada aynı hale getirmek için parlama filmi veya dijital bir filmi açığa çıkarıyor ve daha fazla gölge ayrıntısı veriyor.

Birçok sahne mum ışığında çekilmesine rağmen ekip VariCam’in 5000 ISO ayarını ormanda ilerleyen bir tren çekimi hariç neredeyse hiç kullanmadı. Shore çekim için şunları söyledi: “Çekimlerin çoğunda her yerde çok ışık vardı ve lensler çok hızlıydı. Bence pozlama kısa yapıldığında nesneler daha iyi görünüyor. Masadaki muma yakın biri otururken yüzü biraz yumuşak ve karanlık olur, tam da olması gerektiği gibi.

Anne with an E dizisinin post prodüksiyonu, Shore’un renk uzmanı Jim Fleming ile birlikte çalıştığı Toronto’daki Technicolor’da yapıldı. 

Panasonic ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0216 425 17 00 numaralı telefondan Başarı’yı arayabilirsiniz.