Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Sennheiser Ambeo ile Saran Ses Alanında Güçleniyor
Sennheiser Ambeo ile Saran Ses Alanında Güçleniyor
29.03.2018 18:05

Sennheiser, uzamsal ses algoritmaları ve ses VR/AR yazılımları uzmanı Dear Reality ve ödüllü 3D ses yazılım ve işleme çözümleri geliştirici Sonic Emotion teknolojilerine yaptığı yatırımlarla saran (immersive) ses çözümleri alanındaki konumunu güçlendiriyor. Her iki şirket de nesne tabanlı ve sahne tabanlı formatlarda saran ses yaratma ve sunmada benzersiz uzmanlık geliştirdi. 

Sennheiser CEO’larından Daniel Sennheiser yorum yaptı: “Geniş Ambeo uzmanlığımızı nesne tabanlı saran ses işleme, denetleme ve üretme alanlarında ek yeteneklerle tamamlamaktan heyecan duyuyoruz.” Diğer CEO Andreas Sennheiser ekledi: “Arttırılmış ses gelecekte çok büyük bir rol oynayacak, ve bu genişleme arttırılmış ve karışık gerçeklik uygulamaları alanındaki uzmanlar olarak konumumuzu daha da güçlendirecek.

Almanya’daki Dear Reality GmbH, sanal gerçeklik (VR) ve arttırılmış gerçeklik (AR) alanlarında hem etkileşimli hem de doğrusal içerikli ses yapımcılığı için yenilikçi yazılım araçları geliştirmede uzman. Şirket saran ses yazılım eklentileri, üstün algoritmaları, geliştirme platformlarına yönelik özel yazılımları ve etkileşimli uygulamalarıyla biliniyor. Dear Reality’nin Spatial Connect yazılımı VR/AR ses yapımları için yenilikçi saran sesli iş akışları sağlarken, dearVR dijital ses iş istasyonları ve Unity gibi etkileşimli platformlar için bir 3D ses sistemi. Her iki çözüm de ses ve VR/AR endüstrilerinden ve bu konuda uzman basından olumlu tepkiler aldı.

Dear Reality CEO’ları Achim Fell ile Christian Sander şunları söyledi: “Sennheiser ile saran sesin ses yapımlarının geleceği olduğu ve arttırılmış sesin günlük yaşamımızda önemli hale geleceği konusunda aynı fikirdeyiz. Sennheiser ile kurduğumuz güçlü işbirliği, saran ses yapımı ve algısı için yüksek kaliteli yazılım çözümleri geliştirmemizi sağlayacak. Ürünlerimiz kayıt ile reprodüksiyon donanımı arasındaki boşluğu kapatarak, dünyanın bütün kulaklıklarıyla uyumlu, geniş kapsamlı bir yapım iş akışı oluşturuyor.

İsviçre’deki Sonic Emotion’dan teknoloji alımı, ses alanı denetimi ve hoparlör çalma için Sennheiser Ambeo teknolojilerine saran ses çözümleri getiriyor. Sonic Emotion’ın nesne-ses iş akışı ve 3D yazılım lisanslama portföyü, televizyon hoparlör grupları (soundbar), kulaklık-mikrofon takımları, boombox, dizüstü bilgisayar ve akıllı telefon gibi çok sayıda tüketici aygıtı için saran, tamamen doğal ses keyfi sunuyor. 

Sennheiser ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 293 37 50 numaralı telefondan Metan’ı arayabilirsiniz.