Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > ONAIR MEDYA İsrail’de 10KW’lık FM Vericileri ile 3+1 Otomatik Yedekli Sistem Kurdu
ONAIR MEDYA İsrail’de 10KW’lık FM Vericileri ile 3+1 Otomatik Yedekli Sistem Kurdu
30.03.2018 11:32

İsrail’in Beer Sheva şehrinde bulunan 3 radyo istasyonu aynı anten sistemini kullanarak ONAIR vericileri ile yayın hayatına kesintisiz devam etmeye başladı.

İsrail’in en eski radyo istasyonları Darom FM, Radio 101.5 ve Radio 89.3 yıllardır Amerikan malı Harris marka FM vericilerle yayın yapıyordu. Bu vericilerin sık arızalanması ve işletme bakım maliyetlerinin artması nedeniyle radyolar LDMOS teknolojili az elektrik harcayan, otomatik yedekli sistem kurmaya karar verdiler. Bu sistemle vericiler bir combiner sistemi ile tek anten sistemine bağlanacak ve vericilerden herhangi biri bozulduğunda yedek verici frekansını, ses girişini ve RDS’i bozulan vericininki ile değiştirip otomatik olarak yayına verecekti. Aynı zamanda vericiler akşam yarı güçte çalışsın, Cuma saat 19:00’dan Cumartesi saat 19:00’a kadar da yarı güçte çalışsın isteniyordu. İstasyondaki klimalar, jeneratör, istasyonun kapısı uzaktan kontrol ile açılacak, kapı açıldığında, klima, jeneratör çalıştığında, oda sıcaklığı 30C’yi aştığında veya vericilerde bir alarm oluştuğunda e-mail ile teknik ekip uyarılacaktı. İstasyondaki vericiler acil durumlarda özel olarak tasarlanmış FM radyo alıcılarına alarm sinyali gönderecek ve bu alıcıların sirenleri çalmaya başlayacaktı. Şehrin çeşitli yerlerine konulacak kayan yazı panolarında acil durumun ne olduğu yazdırılacaktı. Böylece stüdyolardan oldukça uzak bir istasyon kesintisiz yayın yapar duruma getirilecekti ve Gazze bölgesinden sık sık roket atıldığı için kent halkına dağıtılan FM radyo alıcıları ile insanların can güvenliği sağlanmış olacaktı.

Proje ile ilgili ONAIR Genel Müdürü Lütfi AYSAN şunları söyledi: “ONAIR, bu sistemi gerçekleştirebilecek dünyadaki 3 firmadan birisiydi. Amerikan, Alman ve Türk firmaları ihalede yarıştı. İsrail radyoları bu işi Türk firması olan ONAIR’a verdi. Teslim süresinin kısalığı ve fiyat avantajı en önemli nedenlerdi. Sistem kuruldu ve İsrail’in Beer Sheva kentindeki halk artık roket saldırılarında radyolarının siren çalması ile evlerindeki sığınaklara giriyorlar, radyo alıcılarından veya sokaklardaki kayan yazı panellerinden acil durumla ilgili bilgi edinebiliyorlar.

Beer Sheva kentinde Osmanlı İmparatorluğu’ndan kalma, Türkiye’nin restore ettiği bir tren istasyonu var. Burası müze olarak kullanılıyor. Kapısında Türk ve İsrail bayrakları sallanıyor ve Atatürk anıtının üzerinde “Bu anıt, 1914-1918 yıllarında vatanı uğruna Beer Sheva cephesinde şehit düşen Türk ordusunun şerefli 298 askeri anısına yaptırılmıştır.” yazıyor.  İsrail’in tek İslam Medeniyetleri Müzesi de bu kentte. Eski Şehir dedikleri Osmanlı evlerinin bulunduğu bölge, halkın en çok vakit geçirdiği bölgelerden biri. İsrail halkı Türkleri çok seviyor. 2 yıl önce 1KW tek bir verici satın alan müşterimizin memnuniyeti, bizim bu çok önemli projeyi almamıza vesile oldu. Bu sistemin ülkemizdeki radyolar için de örnek olacağını düşünüyorum. Özellikle sınır bölgelerde halkı tehlikelerde uyarmak için aynı şekilde sistemler kurulması gereklidir. Çözümü sürekli başka ülkelerde arayan yetkililerimize duyurulur. Çözüm yanı başınızda!

ONAIR ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0216 540 70 45 numaralı telefondan ONAIR MEDYA’yı arayabilirsiniz.