Reklamı Kapat
Anasayfa > Ürünler > Zeiss Loxia 2.4/25 Geniş Açılı Lens
Zeiss Loxia 2.4/25 Geniş Açılı Lens
13.11.2018 14:10

Güçlü, geniş açılı, küçük boyutlu Loxia 2.4/25 lensteki Distagon optik tasarım, Sony α serisi aynasız kameraların yüksek çözünürlüklü, tam kare sensörleri için özel olarak geliştirildi. Bu durum Loxia 2.4/25 lensin kullanım alanını genişletiyor. 

Küçük boyutuna rağmen evrensel geniş açılı ZEISS Loxia 2.4/25 lens tam kare bir sensörün resim alanının tamamında üstün görüntü performansı sunuyor. Geniş bir arka planın önünde manzaralar, mimari çekimler ve yakın nesneler için geniş görüntü açısı, ZEISS Loxia lens ailesine mükemmel bir yenilik katıyor. Yeni evrensel lens, geniş açı hayranlarına bir fotoğraf veya videoda en ince ayrıntıları bile yakalama imkanı veriyor.

ZEISS Loxia lensler hem üstün aynasız kamera sistemlerinin hem de geleneksel manuel odaklı fotoğrafçılığın avantajlarını bir arada sunuyor. 

ZEISS Loxia lensler kesintisiz diyafram açıklık ayarı sağlayan DeClick özelliği gibi en üst kalitede görüntü kaydetmek için gereken her şeyi sunuyor.

DeClick özelliği

Loxia lenslerin tamamen yeni bir özelliği, verilen bir aleti ve sürgü yüzeyindeki bir ayar vidasını kullanarak diyaframın kilit mekanizmasının açılabilmesi. Bu sayede kamerayı yatayda hareket ettirerek (pan) çekim yapılırken, parlaklıktaki istenmeyen farklılıklar ortadan kaldırılabiliyor. Bu özellik, boyutları uygun olan diğer görüntü sistemleriyle de kullanılabiliyor.

Hassas manuel odak

Lensin odağını elle ayarlamak, görüntünün sonucunun parmak izlerinde olması demek. İyi bir ergonomik tasarım fark yaratıyor. ZEISS lensler hassas ve doğru odaklama sağlayan geniş dönüş açıları ile dikkat çekiyor. Değişiklikler vizörde hemen görülebiliyor. Yüksek kaliteli odaklama mekanizması pürüzsüzce hareket ediyor, odak düzlemiyle sezgisel etkileşimi destekliyor. Gösterge ve ayaklardaki hassas girinti ölçek ve odak derinliği skalası, manuel odağı daha da kolaylaştırıyor.

Bozulmaya yol açmayan optik

ZEISS lensler dramatik perspektifler ve sıra dışı görüntü açılarıyla yeni kompozisyon olanaklarının kapısını açıyor. Bozulma kompozisyonu kötü etkiler, çünkü resmin merkezinden geçmeyen düz çizgilerin röprodüksiyonu eğimli bir şekilde olur. Bu rahatsız edici etki, tüm odak uzunluklarında özenli optik tasarımlarla büyük ölçüde düzeltiliyor.

Tamamen metal kasa

ZEISS lensler onlarca yıl zorlu kullanıma dayanıklı ürünler. Titizlikle üretilen tamamen metal kasa, sıkıca kavrayan odak ve diyafram halkaları metal üretiliyor, ve sert ön sürgü ile filtre vidası harika fotografik sonuçları garantiliyor. Sürgüdeki özel bir kapama halkası, kamera ile lens arasındaki arabirimi koruyor.

Uyumluluk

ZEISS Loxia lensler E-mount yuvalı Sony Alpha kameralarla kullanıma uygunlar ve tam 35mm’ye (24x36mm) kadar formatlı sensörler için tasarlandılar. ZEISS Loxia lenslerin diyafram açıklıkları elle denetlenebiliyor. Bu sayede mekanik diyafram halkasının DeClick özelliği eklendi. Kameralarda otomatik pozlama denetimi (A) ve manuel pozlama denetimi (M) var. 


Ürün Loxia 2.4/25  Geniş Açılı Lens
Marka Zeiss
Firma Linka
Telefon 0212 358 45 20
Web www.linkgroup.com.tr