Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > MediaCast, İstanbul Kültür Üniversitesi’nde!
MediaCast, İstanbul Kültür Üniversitesi’nde!
06.06.2018 17:40

MediaCast BMD kamera ve DaVinci Resolve Uzmanı Alper Camadan, Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencileri için hazırladığı “Dijital Film Yapımı” sunumunu gerçekleştirdi. 

İstanbul Kültür Üniversitesi’nde düzenlenen etkinlikte öncelikle öğrencilere “Negatif Film Döneminden Dijital Film Çağına Geçiş” anlatımı ile başlandı. Dijital film kameralarının özellikleri kamera parçalarının  işlevleri ve kullanımı üzerinde duruldu. Kamera sensörü ve lens tipleri hakkında bilgiler verildi. Öğrencilerin Blackmagic Ursa Mini Pro ile birebir uygulama yapmaları sağlandı.

Etkinliğin devamında  Akratek Elektronik Mühendisi Sedat Yılmaz “Broadcast” konulu sunumu ile atölye çalışmasına katılım gösterdi. Bir DSLR’dan çok daha ucuza sahip olabileceğiniz Ultra HD yayın kalitesindeki URSA Broadcast’in kullanımı konusunda detaylı bilgiler öğrencilerle paylaşıldı. Blackmagic Camera Fiber Converter ile Blackmagic Studio Fiber Converter cihazlarının; video, ses, talkback ve tally gibi bağlantıları tek bir  SMPTE fiber optik kablo bağlantısına dönüştürülmesi ve iş akışı esnasında sağladığı kolaylıklar incelendi. 

Etkinliğin son bölümünde ise Camadan tarafından, DaVinci Resolve üzerine detaylı anlatımlar yapıldı. Dosya içerik aktarımından kurguya  ve renk düzeltmeye, ses düzenlemesinden “export” alımına kadar birçok konuya değinirken, en çok üzerinde durulan konu “color grading” oldu. Öğrencilere day for night, RAW görüntü işleme, LUT kullanma, gren yok etme konularında ipuçları  verildi. Öğrencilerin sorularıyla ve pozitif enerjileriyle dolu dolu geçen etkinlik, film yapımı üzerine sohbetler ile sonlandı. Gerçekleşen atölye çalışmasıyla öğrenciler medya sektörüne adım attıklarında bilmeleri gereken dijital film yapımı, kamera kullanımı ve DaVinci Resolve ile renk düzeltme konularında bilgi sahibi oldular.

Etkinlik sırasında öğrencilerle birlikte olan Kültür Üniversitesi Sinema - TV Bölümü hocalarından Öğr. Gör. Turhan Yavuz şunları söyledi: “MediaCast BMD kamera ve DaVinci Resolve uzmanı Alper Camadan’ın sunumuyla yapılan etkinlikte, Sinema-TV Bölümü öğrencilerimiz kısa film yapımında dijital iş akışı ve çekim sonrasında renk düzenleme konularında bilgilendirildi. Öğrenciler, stüdyo ortamında yapılan uygulamada Blackmagic URSA Mini Pro’nun, hem kurmaca hem de belgesel film setinde çok yönlü ve güvenli bir çalışma ekipmanı olduğunu gördüler. Bunun yanı sıra, Akratek Elektronik’ten Sedat Yılmaz ile Blackmagic Design’ın yeni URSA Broadcast kamerasını deneyimleme fırsatını buldular. Verdikleri bilgi ve yaptıkları uygulamalar için kendilerine teşekkür ediyoruz.

Blackmagic Design ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 45 02 numaralı telefondan MediaCast’ı arayabilirsiniz.