Reklamı Kapat
Anasayfa > Ürünler > Blackmagic Design ATEM Television Studio Pro 4K
Blackmagic Design ATEM Television Studio Pro 4K
22.06.2018 10:32

Blackmagic Design; entegre edilmiş donanım kontrol paneli içeren profesyonel hepsi bir arada Ultra HD canlı yapım switcher’i olan ATEM Television Studio Pro 4K’yı duyurdu. ATEM Television Studio Pro 4K; 8 adet bağımsız 12G-SDI giriş, dahili Fairlight ses mikseri, ATEM gelişmiş Chroma Keyer, çoklu görüntüleme, aux ve program çıkışları, analog ses girişleri, dahili talkback, iki flash tabanlı medya oynatıcı, profesyonel yaratıcı geçişler, efektler için bir DVE ve daha nice özellikler içeriyor.

ATEM Television Studio Pro 4K, 2160p59.94’e kadar tüm HD ve Ultra formatlarıyla çalışabilmesi için, profesyonel bir yayın donanım kontrol panelini, güçlü 8 girişli bir switcher ile birleştiriyor. Tüm 12G-SDI girişlerde, tam senkronizasyon ve bağımsız format ile kare hızı dönüşüm özellikleri bulunmaktadır. Böylelikle, kullanıcılar çeşitli çerçeve boyutlarında ve kare hızlarında olan toplamda 8’e kadar farklı kaynağı bağlayabilirler ve birinden diğerine pürüzsüzce geçebilirler. 

Profesyonel Fairlight ses miksleme, ATEM Television Studio Pro 4K’ya entegre edilmiştir. Fairlight, son derece üst düzey sinema filmi ve televizyon ses post prodüksiyonlarında uzun yıllardır kullanılmaktadır ve Blackmagic Design ilk kez, bu müthiş Fairlight ses araçlarını bir canlı prodüksiyon switcher’e entegre etmiş bulunuyor. 

ATEM Television Studio Pro 4K, yeni nesil ATEM Advanced Chroma Keyer’i içermektedir. Yeni keyer kullanıcılara, bir renk alanının seçilmesi ve örneklenmesi için ayarlanabilir ekran üstü kontroller, ön plan, arka plan ve kenarlar için ayar kontrolleri ve spill (bulaşma) ile flare (yansıma) önleme için kroma düzeltme araçları sunuyor. 

12G-SDI özelliğinin yanı sıra, ATEM Television Studio Pro 4K ayrıca, iki adet analog ses giriş kanalı, RS-422, Ethernet ve dahili bir IEC güç kaynağı ile program ve aux çıkışları içermektedir. Kullanıcılar ayrıca, her iki SDI ve HDMI çoklu görüntüleme çıkışına sahip oluyorlar, böylece etiketler, ses göstergeleri ve daha nicesi ile birlikte tüm kaynakları, önizleme ve program çıkışlarını denetleyebilir, ve bunların tümünü tek bir büyük ekran televizyon veya yayın monitöründe yapabilirler.

Portatif tasarımıyla ATEM Television Studio Pro 4K, üst düzey yayın özelliklerine sahip olduğundan, efektler ve geçişlerle tamamlanmış tamamen canlı anahtarlanmış bir program oluşturmayı mümkün kılıyor. Donanım paneli, kaynaklar arasında geçiş için büyük aydınlatılmış butonlar içermenin yanı sıra, bunlarla eşleşen ses butonları, tek dokunuşlu geçiş butonları, downstream keyerlar, kararma, medya oynatıcı, kesme (cut) butonları ve daha fazlasına sahip. 

ATEM Television Studio Pro 4K, kullanıcılara gerçek yayın kalitesinde geçişler, efektler ve grafikler sunar. Mix, wipe ve dip gibi geçişleri sadece kontrol paneldeki bir butonun basılmasıyla gerçekleştirilir. Çerçeve, çerçevenin rengi ve genişliği, konumu, yönü gibi daha birçok şeyi kullanıcının kişiselleştirmesine yarayan 37 adet geçiş mevcut. 

Blackmagic Studio, URSA Mini, URSA Broadcast ve Micro Studio kameralarıyla kullanıldığında; kullanıcılar ek kablo ya da tescilli kontrol kutuları ilave etme gereksinimi duymadan talkback, tally, renk düzeltme, kamera kontrol ve daha fazlasını içeren eksiksiz uzaktan kontrollü bir sisteme sahip oluyorlar. 

ATEM Television Studio Pro 4K, içine 90 adet Ultra HD video karenin, 360 adet 1080HD video karenin veya 1440 adet 720HD video karenin yüklenebildiği dahili bir medya havuzu içerir ve bunlar iki dahili medya oynatıcı ile kullanılabilir. 

ATEM Television Studio Pro 4K ayrıca, videoya grafik, logo ve bug eklenmesi için 2 downstream keyer içermektedir. Kullanıcılar, ATEM Television Studio Pro 4K ile birlikte bir HyperDeck Studio Mini’yi, alfa kanallı ProRes 4:4:4:4 hareketli grafik dosyaları için bir kaynak olarak kullanabilirler. 

ATEM Television Studio Pro 4K ayrıca SDI kameraları için dahili bir talkback çevirici içerir. Talkback bilgisi, nadiren kullanılan 15. ve 16. SDI ses kanallarındaki SDI program geri yayın aracılığıyla kameraya geri gönderilir. Dış alanda bir muhabirle çalışırken, kulak mikrofonunda kendi seslerinin yankısını duymalarına sebebiyet veren hafif gecikmeler olabiliyor.


Ürün ATEM Television Studio Pro 4K
Marka Blackmagic Design
Firma MediaCast
Telefon 0212 222 45 02
Web www.mediacast.com.tr