Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > BAE'de Lawo ile Yeni Radyo İstasyonu
BAE'de Lawo ile Yeni Radyo İstasyonu
24.07.2018 17:46

Al Majaz Amfitiyatrosu’nda yıldızların katıldığı bir etkinlikle açılan Sharjah’ın yeni Pulse 95 Radio kanalı, emirliğin ilk İngilizce istasyonu. Pulse 95 tüm Birleşik Arap Emirlikleri’nde 95.0 FM frekansından, ayrıca Sharjah Media Corporation’ın (SMC) web sitesinden ve mobil uygulamasından yayın yaparken Alman yayın çözümleri firması Lawo teknolojisini miks, yönlendirme ve denetim için yoğun bir şekilde kullanıyor.

Pulse 95 radyonun yayınlarının yoğunlaştığı emirliğin iş ve ticaret dünyası haberlerine söyleşiler, filmler, sabah sohbetleri, gece kuşağı ve müzik eşlik ediyor. İstasyonda ilk sesi duyulan kişiler arasında olan Sharjah Medya Konseyi Başkanı Şeyh Sultan Bin Ahmed Al Qasimi, yayın girişimi hakkında gelen soruları yanıtladı. Bir basın toplantısında şunları söyledi: “Pulse 95 radyonun açılışı, Sharjah Media Corporation için yeni bir piyasaya heyecan verici bir giriş. Emirlikte yaşayan bu kadar çok sayıda kişi günlük yaşamlarında İngilizce kullanır ve iş dünyası giderek daha fazla İngilizce tercih ederken, bir radyo gereksinimi olduğunu gördük. Pulse 95 bu açığı kapatırken aynı zamanda en çok beğenilen müzikleri de sunuyor. İçeriğin her parçasının istikrarlı olmasını ve akustik müziğin de ilgisizce araya girmesini değil bu mükemmelliği takip etmesini ve tamamlayıcı olmasını sağladık.

SMC, kanalı Ruby denetim yüzeyleri, Power Core miks sistemleri ve VisTool kullanıcı arayüzlerinden oluşan bir çift Lawo sistemiyle donattı. Kurulumda SMC’de zaten kullanılmakta olan NOVA17 Mk. II yönlendirici de genişletildi. 

Dört ile altmış adet fader destekleyen, tamamen AES67’ye uygun olan Ruby konsolları, VisTool üzerinden içeriğe duyarlı bir GUI (grafik kullanıcı arayüzü) ve AutoMix akıllı miks sunuyor. Fiziksel miks yüzeyinde fader’ler, kaynak seçiciler, monitör kontrolleri bulunurken, yönlendirme seçimleri gibi daha seyrek erişilmesi gereken özellikler içeriğe duyarlı çoklu dokunmatik ekranlar yoluyla kullanılabiliyor. 

Power Core sistemi yüzlerde AES67 ve MADI I/O kanalını destekliyor ve daha fazla dijital ve analog kaynağı desteklemek için kartlar eklenerek genişletilebiliyor. 96 adet DSP kanalı, çoklu AutoMix grupları ve 1920 x 1920 dahili yönlendirme matrisi sunuyor. 

Lawo ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 259 79 71 numaralı telefondan Radikal Elektronik’i arayabilirsiniz.