Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > İsviçreli tpc, Haber ve Spor Prodüksiyonu için Sony'nin Yeni HDC-P50 Kamerasını Seçti
İsviçreli tpc, Haber ve Spor Prodüksiyonu için Sony'nin Yeni HDC-P50 Kamerasını Seçti
22.10.2018 15:48

Teknoloji ve prodüksiyon merkezi “tpc İsviçre A.Ş.”, haber ve spor prodüksiyonu merkezi için Sony’nin yeni nesil canlı prodüksiyon sistem kameralarını satın alıyor. İsviçre’nin multimedya pazarında lider konumda yer alan bu radyo ve TV teknik hizmetleri sağlayıcısı, Zürih’teki son teknoloji ürünü tam IP ST2110 stüdyolarına kurulum için Sony’den 13 adet HDC-P50 kamera ve 10 adet PXW-Z450 kamera satın aldı. 

Tanıtımı IBC 2018’de yapılan HDC-P50, dünyanın daha geniş bir dinamik aralık sunan ilk 2/3 inç 4K global deklanşörlü üçlü CMOS sensör sistemini içeren, kompakt ve hafif bir “Bakış Açısı (POV)” kamerası. Bu özelliği sayesinde kamera, 4K/HD HDR canlı prodüksiyonlar için yüksek kaliteli büyüleyici görüntülerin yanı sıra verimli çalışma için yüksek hareketlilik sunuyor. tpc, Avrupa’da kamerayı deneyecek ilk şirket olacak. 

tpc Baş Teknoloji Sorumlusu Andreas Lattmann ürün hakkında şunları söyledi: “HDC-P50, hem mevcut iş akışlarımıza sorunsuzca uyum sağlıyor hem de büyüleyici 4K kalitesi sunuyor. Kompakt tasarımı, HD ve 4K içerik prodüksiyonu için son teknolojiyle donatılan yeni stüdyolarımıza kolay entegrasyon sağlıyor. tpc ile Sony arasında uzun yıllardır güvene dayanan bir ilişki var. HDC-4300 ile zaten çalıştığımız için, yeni HDC-P50’nin önceki nesil kameralarla geriye dönük tam uyumluluk sağlarken IP iletim teknolojisi, SMPTE ST2110, 4K ve HDR gibi yeni özellikler getireceğini, daha verimli bir altyapıyla içerik üretimi için bize son araçları sunacağını biliyorduk.

SRG SSR, İsviçre’deki tüm yayın merkezlerinde haber ve spor prodüksiyonu faaliyetleri için zaten Media Backbone Hive’ı seçmişti. Satın alınan bu yeni kameralar da sorunsuzca çalışarak günümüzün hızlı dijital ortamında kitlelerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere mevcut sistemin özelliklerini geliştirecek. Media Backbone Hive, her tür platformda kolayca içerik alma, paylaşma, düzenleme ve yayınlama özelliği ile, tpc’ye birçok platform ve formatta 7/24 haber talebi olan “her zaman hazır” gazetecilik modelini uygulamak için ideal bir platform sunuyor. PXW-Z450 tercihleri de 4K ve HD haber prodüksiyonu ve saha tabanlı prodüksiyonlar için sağlam, yüksek performanslı bir alım aracı sunacak. 

tpc ayrıca PXW-Z450 gibi Sony XDCAM kameralardan yüksek kaliteli akışların Wifi ve LTE üzerinden doğrudan gönderilmesini sağlayan Sony XDCAM Air ENG çözümünü kullanarak daha yüksek hız ve esneklik elde edecek ve gazetecilerine basın odasına bağlı kalmadan sahadan daha fazla sunum yapabilme olanağı sağlayacak. 

Sony Profesyonel Çözümler Avrupa Ana Müşteri Yöneticisi Rainer Lüthy, “Sony, uzun yıllardır tpc’ye ürün sağlıyor ve faaliyetlerini geliştirmek için yeni nesil canlı prodüksiyon sistem kameralarımıza yatırım yaptıkları için çok mutluyuz. Amacımız, bugün ve yarın mümkün olan en iyi yayınları yapmalarını sağlamak için müşterilerimize her zaman IP üzerinden 4K ve HDR prodüksiyonları gibi son teknoloji standartlarını sunmak” dedi.