Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > MediaCast, Beykent Üniversitesi 4.Beykent Sanat Günleri'nde DaVinci Resolve Workshop Gerçekleştirdi.
MediaCast, Beykent Üniversitesi 4.Beykent Sanat Günleri'nde DaVinci Resolve Workshop Gerçekleştirdi.
23.10.2018 15:18

Workshop’un ilk oturumuna Blackmagic kamera ve DaVinci Resolve Uzmanı Alper Camadan’ın “Analogdan Dijital Film Çağına Geçiş” sunumu ile başlandı. Prodüksiyon, post prodüksiyon sistemleri ve terminolojisinin dijital çağdan farklılıklarının anlatılmasının ardından kamera sensörünün gelişim süreci hakkında bilgiler verildi. Kameranın diğer parçalarının kullanımının yanı sıra öğrencilere URSA Mini kamera ile birebir uygulama yapmaları sağlanarak edindikleri bilgilerin kalıcı olması amaçlandı.

Film ve televizyon prodüksiyonu için tasarlanan profesyonel renk düzenleyici DaVinci Resolve hakkında detaylı bilgiler verildi. Dosya içerik aktarımından kurguya ve renk düzeltmeye, ses düzenlemesinden export alımına kadar birçok konuya değinildi. Öğrencilere day for night, RAW görüntü işleme, LUT kullanma, gren yok etme ipuçları verildi. Görüntüler üzerinde yapılan çalışmalarda adım adım ilerleyerek öğrencilerin bilgileri en iyi şekilde kavraması sağlandı.

Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema-TV (İngilizce) Bölüm Başkanı Prof. Dr. Burak Buyan şunları söyledi: “Bu yıl dördüncüsünü düzenlediğimiz Beykent Sanat Günleri’ne MediaCast’tan Tuna Akman ve Alper Camadan’ı konuk ettik. Seminerde prodüksiyon akışı, gelişen kamera teknolojisi ve DaVinci Resolve paneli ele alınan başlıca konulardı. Öğretim elemanları ve öğrencilerin katılımıyla son derece bilgilendirici ve ufuk açıcı bir etkinlik oldu. Ayrıca merak edilenleri de sorma fırsatı bulduk. Önümüzdeki eğitim ve öğretim döneminde de sektöre ait birikimlerini öğrencilerimize aktarmalarından memnuniyet duyacağız.”  

Blackmagic Design ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 45 02 numaralı telefondan MediaCast’i arayabilirsiniz.