Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Sony VENICE, uzatma sistemi ve yeni cihaz yazılımının eklenmesiyle film yapımcılarına esneklik sağlıyor
Sony VENICE, uzatma sistemi ve yeni cihaz yazılımının eklenmesiyle film yapımcılarına esneklik sağlıyor
23.10.2018 15:22

Prodüksiyon dünyasının büyük beğenisini kazanan Sony VENICE film kamerası, Şubat 2019’da sunulacak Sürüm 3.0 cihaz yazılımı güncellemeleri ve VENICE uzatma sistemi ile daha geniş kullanım alanı ve daha fazla esneklik sağlayacak. Hafif (PL mount ile 1,9 kg, E mount ile 1,4 kg) ve kullanımı kolay nitelikteki cihaza bağlı uzatma sistemi; kamera gövdesinin görüntü sensörü bloğundan görüntü kalitesinde düşüş yaşanmadan 2,7 m veya 5,5 m ayrılmasını sağlayarak yüksek ölçüde yapılandırılabilir ve taşınabilir bir çalışma yöntemi sunuyor. Yeni uzatma sistemi, mevcut ve yeni VENICE kameralarla uyum sağlıyor. Kullanıcı, sahada tavizsiz görüntüler yakalamak için sadece VENICE’in görüntü sensörü bloğunu çabucak yapılandırıp serbestçe kullanabiliyor ve kamerayı belirli durumlar için özelleştirebiliyor.

Çekim ortamları ve özellikleri giderek gelişip daha zorlu hale gelirken, dayanıklı uzatma sisteminden yararlanan VENICE kullanıcıları aynı görüntü kalitesini ve bütünlüğünü elde edebiliyor. Bu dayanıklı uzatma sistemi, gimbal, el sabitleyicileri ile su altında ve helikopter muhafazalarında, 3D/VR donanımları ile kullanım gibi birçok montaj kurulumu ve çekim koşulunun yanı sıra araçlar, vinçler ve Russian arm gibi dar ve alışılmadık alanlarda da VENICE’in son derece hareketli ve gizli olmasını sağlıyor.

James Cameron’ın Lightstorm Entertainment’ı ile yapılan ayrıntılı tartışmalar ve kapsamlı işbirliğinin ardından, AVATAR devam filmlerinin çekimine başladıkları sırada ortaya çıkan zorlu gereksinimleri karşılamak için VENICE uzatma sisteminin bir prototipi tasarlandı. Donanımın Cine Gear 2018’de yapılan ilk tanıtımından bugüne, sektörden gelen taleplere yanıt olarak ek geliştirmeler yapıldı. Birçok prodüksiyon, şimdiden dahili 8 kademeli mekanik ND filtresi sistemi ve Dual Base ISO (ISO500/2500) gibi dahili VENICE özelliklerinden faydalanırken, uzatma sisteminin sunduğu ergonomiye, küçük kaplama alanına ve çevik form faktörüne ihtiyaç duyuyor.

Bir ön panel kapağının yanı sıra 2,7 m kablo ve 2,7 m uzatma kablosu içeren görüntü sensörü bloğu kasasından oluşan VENICE uzatma sistemi CBK-3610XS, Sürüm 3.0 cihaz yazılımının yüklü olduğu mevcut VENICE kameralarla da uyumlu. Uzatma sisteminin eklenmesiyle, lens servo motorları ve monitörler gibi aksesuarlara güç sağlamak üzere HD-SDI çıkış, 12 V veya 24 V çıkış ekleniyor. CBK-3610XS, çeşitli donanımların ve aksesuarların takılmasını sağlamak için tüm yüzeylerde birden çok vida deliği içeriyor. Şubat 2019’da Sony yetkili VENICE bayilerinde satışa sunulması planlanıyor.

Ayrıca film yapımcılarından alınan görüşlerin bir araya getirildiği ve kameranın kullanıcı ile birlikte büyümesini sağlayarak müşterilerin yatırımlarını koruyacak şekilde VENICE özelliklerini daha da geliştiren ücretsiz VENICE Sürüm 3.0 cihaz yazılımı yükseltmesi de Şubat 2019’da sunulacak. Sürüm 3.0 cihaz yazılımı, X-OCN (Genişletilmiş Ton Aralığı Orijinal Kamera Negatifi) dahilinde bir kayıt profili ekleyecek. X-OCN XT adı verilen bu yeni profil, AXS-R7 taşınabilir bellek kayıt cihazı ile en yüksek kalitede görüntüler yakalıyor. VENICE’ten zorlu görsel efekt çalışmaları ve en yüksek, tavizsiz görüntü kalitesini isteyen prodüksiyonlar elde etmek amacıyla yeni X-OCN XT profili, Sony F55RAW dosya boyutuna göre son derece ekonomik dosya boyutları sunarak iş akışını uygun maliyetli ve verimli hale getiriyor.

Diğer önemli noktalar:

  • Daha fazla çekim esnekliği için 6K 2.39:1 ve 5.7K 16:9 gibi yeni görüntüleyici modları
  • Film yapımcılarının istediği çeşitli anamorfik lensler için ek sıkıştırmasız oranlar (x1,25; x1,3; x1,5; x1,8)
  • Hiçbir çekimi kaçırmamanız için X-OCN 4K 17:9 AXS Bellek/HD MPEG 50 SxS bellekte maksimum 30 saniye Arabellek Kaydı
  • 4K SDI çıkış sağlayan 6G/12G-SDI değiştirilebilir çıkış
  • Daha fazla esneklik için önemli işlevlerin ve menü ayarlarının kablosuz kontrol edilmesini ve değiştirilmesini sağlayan CBK-WA02 ile kablosuz uzaktan kumanda.