Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Padcaster Parrot Cep Telefonunu Teleprompter'a Dönüştürüyor
Padcaster Parrot Cep Telefonunu Teleprompter'a Dönüştürüyor
23.10.2018 17:09

Padcaster’ın zarif Parrot teleprompter’ı, standart bir cep telefonunu hemen her DSLR, kamera, akıllı telefon ve iPad için eksiksiz işlevlere sahip, küçük ve uygun maliyetli bir prompter sistemine dönüştürüyor. Parrot sayesinde konuşmacı lensin içerisine doğru bakıp izleyicilerle doğrudan etkileşirken doğal bir biçimde konuşmasına imkan veriyor. 

Mobil yapımcılığın yükselişiyle birlikte her zamankinden daha fazla sayıda çekim küçük ekiplerle ve hatta tek kişiyle yapılır hale geldi. Klasik prompter sistemleri ağırlık, boyut ve maliyetleri yüzünden birçok durumda söz konusu bile değil.

Padcaster’ın çözümü söyleşi yapanlara ve sunuculara herhangi bir akıllı telefonu kullanarak sade, hafif, uygun maliyetli bir pakette okunması kolay yazılar sunuyor. Çok yönlü Parrot çoğu DSLR ve kameraya, iPad ve Verse için Padcaster’a takılabiliyor. 

Parrot kameranın lens silindirine saniyeler içerisinde takılabiliyor. Bu 45 derece açılı yarı-saydam bir ayna konumlandırıyor, böylece yazılar için ücretsiz uygulamalı bir cep telefonu bunun altına takılırken, kamera bu aynanın içerisinden çekim yapıyor. Konuşmacı aynadan yansıyan yazıları okumak için lensin içerisine bakıyor.

Parrot kitindeki yaygın boyutlarda lens adaptörleri (49mm-82mm) kameranın lens silindiri üzerine geçiriliyor. Aynayla birlikte teleprompter takımı, lensin önüne kilitlenmesi için seçilen adaptörün üzerine kaydırılıyor. Yaylı bir telefon tokası, hemen her model akıllı telefonu aynanın altına hızla sabitliyor. 

Parrot’un kablosuz uzaktan kumandası kayma hızını denetliyor, metinde duraklatma, hızlı ileri ve geri alma yapabiliyor. Apple App Store veya Google Play Store’dan ücretsiz indirilebilen Parrot uygulaması, metin yüksekliğinin ve genişliğinin ayarlanmasını sağlıyor. 

Parrot Teleprompter en zorlu ortamlara bile dayanacak sağlam bileşenlerden üretildi. Aynası yazıların kolayca okunmasını ve görüntünün kristal netliğinde kalmasını sağlıyor. Aygıt 114,3mm x 101,6mm x 82,55mm boyutlarında ve çoğu akıllı telefonla birlikte sadece 170 gram geliyor.

En Çok Okunanlar
Dergi