Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > ChyronHego Grafik Çözümü Şangay'da
ChyronHego Grafik Çözümü Şangay'da
23.10.2018 18:01

Çin’in en büyük medya kuruluşlarından birisi olan Shangai Media Group (SMG), canlı yayınlarına etkileyici sanal grafikler eklemek için ChyronHego’nun Virtual Placement aracını seçti. SMG Virtual Placement’i Çin Futbol Birliğinin Süper Lig maçlarının yayınlarında yeni kazanç olanakları yaratmak ve markasının varlığını güçlendirmek için kullanıyor.

Shangai Media Group Tasarım Direktörü Yang Chao şunları söyledi: “Virtual Placement endüstride bir programın içerisine sadece izleyicinin ilgisini çeken değil, görsel öykü anlatımının güçlü doğasını da zenginleştiren sanal grafikler koymanın en gelişmiş aracı. Markamızı güçlendirmeye ve izleyicilerimizi arttırmaya yardımcı olacak araçlar ararken, Virtual Placement’ın ideal olacağını biliyorduk. Virtual Placement’ın kullanımı ve bakımı operatörlerimiz için kolay olduğundan, birçok farklı tipte yeni reklam ve kazanç olanaklarının yolunu açıyor. Bu ilk ChyronHego ürünümüz, ama sonuncusu olmayacak.

ChyronHego’nun Çin’deki sistem bütünleştirici çözüm ortağı Shanghai Digital Precision Development Ltd, SMG’de Virtual Placement çözümünün kurulumunu yönetti. Genellikle SMG’nin dış yayın tırlarına kurulan Virtual Placement, canlı yapımlarda ürün yerleştirme, reklam, skorlar, sponsor logosu grafikleri gibi görsel unsurların yaratılmasında kullanılıyor.

Gelen kamera hareketlerini analiz etmek için gelişmiş görüntü işleme algoritmaları kullanıyor ve bir uzman operatör, pahalı kamera sensörleri, uzun kalibrasyon işlemleri gerekmeden canlı yapımlara yüzeye bağlı sanal grafikler ekleyebiliyor. Virtual Placement’ın Scene Tracking özelliği sayesinde canlı bir sahnenin içerisine sanal unsurlar yerleştirilerek fiziksel olarak gerçek görünmeleri ve tasarlandıkları ortama uyum göstermeleri sağlanabiliyor. Çözümün öğrenilmesi ve çalışılması kolay olup, fiziksel stüdyo setlerinden spor arenaları, yarış pistleri, manzaralar gibi çok daha geniş sahnelere kadar her türlü canlı yayın senaryosunu güçlendirmek için kullanılabiliyor. 

ChyronHego ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 343 13 68 numaralı telefondan Baran Bilişim’i arayabilirsiniz.