Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > MediaCast, Maltepe Üniversitesi'ndeydi
MediaCast, Maltepe Üniversitesi'ndeydi
25.07.2018 16:33

MediaCast BMD Kamera ve DaVinci Resolve Uzmanı Alper Camadan, Maltepe Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencileri için hazırladığı “Dijital Film Yapımı” sunumunu gerçekleştirdi.

Maltepe Üniversitesi’nde Doç. Dr. Oktay Yalın ve Dr. Öğr. Gör. Hakan Aytekin’in işbirliği ile düzenlenen etkinlikte  öncelikle öğrencilere  “Negatif Film Döneminden Dijital Film Çağı”na geçiş  anlatıldı. Dijital film kameralarının özellikleri kamera parçalarının işlevleri ve kullanımı üzerinde duruldu. Kamera sensörü ve lens tipleri hakkında bilgiler verildi. Öğrencilerin Blackmagic Ursa Mini Pro ile birebir uygulama yapmaları sağlandı.

Etkinliğin devamında DaVinci Resolve üzerine detaylı anlatımlar yapıldı. Dosya içerik aktarımından kurguya  ve renk düzeltmeye, ses düzenlemesinden export alımına kadar birçok konuya değinilirken, en çok üzerinde durulan konu “color grading” oldu. Öğrencilere day for night, RAW görüntü işleme, LUT kullanma, gren yok etme konularında ipuçları  verildi. Öğrencilerin sorularıyla ve pozitif enerjileriyle dolu dolu geçen etkinlik, film yapımı üzerine sohbetler ile sonlandı. Gerçekleşen atölye çalışmasıyla öğrenciler medya sektörüne adım attıklarında bilmeleri gereken dijital film yapımı, kamera kullanımı ve DaVinci Resolve ile renk düzeltme konularında bilgi sahibi oldular.

Maltepe Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Gör. Hakan Aytekin etkinlik hakkında şunları söyledi: ”Medyanın iki yüzünden söz edilebilir: İçerik ve teknik. İçerik çok kolay tüketiliyor, kolay kanıksanıyor ve giderek de tırnak içinde önemsizleşip “buharlaşıyor”! Günümüzde tekniğin içeriği gölgede bıraktığını ileri sürmek çok da yanıltıcı olmaz. Öğrencilerden de biliyorum ki, filmlerin tekniğini içeriğinden daha çok merak ediyorlar. Bunun sosyolojik pek çok nedeni var kuşkusuz. Bunları tartışmak mümkün, ama bir o kadar da gerçek olan tekniğin cazibesi. Öğrenciler “yeni” olanı “önemli” sayıyor. Tabii bu noktada önemli bir sorun “yeni” olana ulaşabilmek. Ona temas edebilmek, onunla ilişki kurabilmek. Etkinliğiniz böyle bir fırsat yarattığı için öğrencileri oldukça etkiledi. Bana göreyse içerik olmadan teknik, teknik olmadan içerik bir bütünü yaratamaz. Umarım tekniklerimizle içeriklerimiz bütünde buluşur.

Blackmagic Design ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 45 02 numaralı telefondan MediaCast’ı arayabilirsiniz.