Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > FATV’ye Hitachi Z-HD6000 Kameralar
FATV’ye Hitachi Z-HD6000 Kameralar
27.07.2017 21:24

Kamu, eğitim ve hükümet erişimli (PEG) yayıncı Fitchburg Television (FATV), Massachusetts, Fitchburg sakinlerine yüksek kaliteli topluluk programları sunarken aynı zamanda yakındaki okullara da değerli hizmetlerde bulunuyor. Başka bir firmadan sadece 2 yıl önce satın aldığı HD kameraların kısıtlamalarından memnun olmayan FATV, yapımlarını geliştirmek, operasyonlarını kolaylaştırmak ve eğitim hedeflerini yakalamak için Hitachi Kokusai Electric America Ltd. firmasından on adet Z-HD6000 kamera satın aldı.

FATV’nin geniş yapım yetenekleri stüdyo ve mobil tesislere yayılıyor. İstasyonun iki stüdyosunda yılda iki yüzden fazla program yapılırken, mobil yapım tırı Fitchburg State University sporları, lise ve üniversite futbol maçları, topluluk etkinlikleri için canlı uzaktan yapımlara güç katıyor.

FATV Yönetim Kurulu Başkanı  Scott May yorum yaptı: “HD’ye geçtiğimizde başka bir şirketten aldığımız kameralar, çekim yerinde canlı yapım için ihtiyaçlarımızı gidermedi. Sadece operasyonel açıdan hantal olmakla kalmayıp, yapımlarımızın sonunda düşük kalite sunuyorlardı.”

FATV’nin mobil yapım aracına dört adet Hitachi Z-HD6000 kamera ayrıldı ve gerektiğinde beşincisi de kullanılıyor. May olumlu sonuçlar alınmaya hemen başlandığını bildirdi: En sevdiğim avantaj muhtemelen Hitachi kameraların sadeliği. Önceki kameralarımız karmaşıktı ve sahada kurulumları uzun zaman alıyor, tam zamanlı çalışan personelimizi epey uğraştırıyordu. Z-HD6000 sayesinde kurulum ayarlarını kameramanların kendileri yapabiliyor, teknik ekibimiz diğer işlerle ilgilenebiliyor.

Z-HD6000 kameranın geniş kapsamlı resim kontrollerine uzaktan erişim, FATV’nin mobil yapımlarına hem operasyonel hem de görüntü avantajları getirdi: “Önceki kameralarımız resim ayarlarının uzaktan denetimine izin vermeyip, değişken açık hava ışık koşullarında ayar yapmayı zorlaştırıyordu. Bu ayarların yükünün kameramanlarda olması, özelikle deneyimsiz gönüllüler için zorluk yaratıyordu. Hitachi Z-HD6000 kameralar, CU-HD500 ana istasyonlar ve RU-100 uzaktan kumandalar sayesinde resim denetimini tırda veya denetim odasındaki teknik yönetmene bırakıyoruz ve çok daha iyi sonuçlar elde ediyoruz.

May kameraların kendilerinin ötesinde, istasyonun aldığı servis ve destekten de tatmin oldu: “Her zaman yanımızda ve yardımcı olan Hitachi Kokusai, çok iyi bir çalışma ortağı. Hitachi Z-HD6000 kameralara geçtiğimiz için çok mutluyum. Önceki kameralarla farkı gece ve gündüz gibi.

Hitachi ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0216 663 60 45 numaralı telefondan Hitachi Kokusai Electric Türkiye’yi arayabilirsiniz.

En Çok Okunanlar
Dergi