Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Tarım Belgeselinde JVC GY-LS300 4KCAM Super 35 Kamera
Tarım Belgeselinde JVC GY-LS300 4KCAM Super 35 Kamera
03.11.2018 13:09

Birmingham’daki Real World Productions firmasının sahibi Gary Brown, Alabama eyalet televizyonu (APT) için Spotlight on Agriculture adlı tarım belgeselini JVC GY-LS300 4KCAM Super 35 kamerası ile çekiyor. 

Belgesel dizisi Alabama’da tarım ve Auburn Üniversitesi Tarım Yüksekokulu ile Orman ve Vahşi Yaşam Hizmetleri Okulunun endüstriye nasıl yardımcı olduğu üzerinde duruyor. Toplamı 8 saat olacak dizilerin APT için yapımları iki yılda tamamlanacak. Son çekilen bölüm özel ürünler hakkındaydı.

Tüm dizilerin çekimlerini ve kurgularını Brown gerçekleştiriyor. Spotlight on Agriculture Brown’ın ilk 4K çektiği proje ama yayın için çözünürlüğü HD’ye çevriliyor. Brown küçük bir şirket işlettiğini ve satın aldığı her şeyin uygun maliyetli olması gerektiğini, JVC GY-LS300 kamerasının teknik olarak çok daha pahalı kameralar düzeyinde olduğunu belirtti. 

Brown belgeselde söyleşilerin yanı sıra ürünlerden yüksek teknolojili tavuk kümeslerine ve yayın balığı çiftliklerine kadar her şeyin B-roll çekimlerini JVC GY-LS300 kamera ile yapıyor. JVC GY-LS300 küçük yapısı sayesinde traktör üzerinde veya diğer zorlu koşullarda çekimi kolaylaştırıyor. Büyük bir kamerayla erişilemeyecek küçük ve dar yerlerden çekim yapılabiliyor. 

Brown’a göre ilk JVC kamerası olan GY-LS300’ün en cazip yönü, elinde mevcut olan Lumix lensler ve adaptörlerle diğer lensleri kullanabilmesi oldu. Prime sabit odaklı Tamron lensleriyle kullandığında, çözünürlük veya alan derinliğinde kayıp yaşamadan yakınlaştırma ve uzaklaştırma yapabiliyor. Brown kameranın düşük ışık performansını ve kayıt esnekliğini de övdü. 

Belgeselciler, sinema kameramanları ve yayın yapım bölümleri için tasarlanan JVC GY-LS300, JVC 4K Super 35 CMOS sensöre ve endüstri standardında Micro Four Thirds (MFT) lens yuvasına sahip. Variable Scan Mapping teknolojisi sensörü ayarlayarak kameraya üçüncü firmaların adaptörleriyle takılabilen MFT, PL, EF ve diğer lenslere destek sağlıyor. JVC Log gamma ayarı, dinamik aralığı film benzeri enlemle yüzde 800 genişletiyor. 

JVC ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0216 576 94 85 numaralı telefondan Avsistek’i arayabilirsiniz.