Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > WorldDAB Yeni Uluslararası DAB+ Logosunu Duyurdu
WorldDAB Yeni Uluslararası DAB+ Logosunu Duyurdu
03.11.2018 13:19

Dünya çapında DAB dijital radyoyu destekleyen WorldDAB, uluslararası pazarlar için yeni bir DAB+ logosunun çıktığını açıkladı.

Endüstrideki ilgili tarafların dinleyicilere DAB+ radyoyu tanıtmakta kullanmaları serbest olan bu yeni logo, ilk olarak uluslararası ölçekte DAB+ radyonun istikrarlı bir şekilde pazarlanmasını sağlıyor. WorldDAB web sitesinden alınabilen logo, sınırları aşarak DAB+ radyonun tüketici tarafından bilinirliğini arttıracak. Yeni logo, on yıldan fazla zamandır kullanılan siyah-beyaz DAB logosunun yerini alıyor.

Logoyu pazarlamada ve satış noktalarında ilk kullanan ülkeler Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika ve Avusturya oldu. Diğerleri de bu yıl bitmeden başlayacaklar. Ev ve otomobil alıcı üreticileri, devlet ve özel yayıncılar, otomotiv OEM (Original Equipment Manufacturer) üreticileri tarafından kullanılmaya başlandı. 

Yeni logo DAB+ konusunda tüketicinin farkındalığını geliştiriyor ve üreticiler açısından DAB+ radyonun Avrupa ve ötesinde yayılmasından kazanç sağlayacaklarını netleştiriyor. Tam renkli, siyah-beyaz ve siyah-beyazı ters çevrilmiş sürümleri var.

Yeni tasarım radyo dinlemenin modern, dijital yönünü vurguluyor. Evrensel çapta bilinen bir radyo alıcısının temel alındığı logo, tüm haberleşme kanallarında tutarlı bir marka oluşturmak için modern yazı tipleri ve dinamik bir renk paletiyle destekleniyor. 

Araç kitinde canlı radyo reklamları, internet dağıtımı, sosyal medya, satış noktası malzemeleri ve tüketici reklamları için tasarım unsurları ve stratejileri var. Her pazarın ihtiyaçlarına göre, ülkelere göre değişen etiket satırı dahil olmak üzere tam istendiği gibi ayarlanabiliyor. Ülkeler “more radio” sloganını kullanım veya ülkeye özgü bir mesaj geliştirme seçeneklerine sahipler. Logo Digital Tick Mark ile ve diğer teknik logolarla birlikte çalışıyor.