Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Blackmagic 4K ve 8K Ürünleri, Red Bull'un Gaming Sphere Stüdyosuna Güç Katıyor
Blackmagic 4K ve 8K Ürünleri, Red Bull'un Gaming Sphere Stüdyosuna Güç Katıyor
03.11.2018 14:22

Blackmagic Design, Red Bull’un Londra’da bulunan Gaming Sphere e-Spor stüdyosunun; URSA Mini Pro, Micro Studio Camera 4K, ATEM 4 M/E Broadcast Studio 4K ve DeckLink 8K Pro ürünlerini içeren, bir canlı yapım iş akışı üzerine geliştirildiğini açıkladı.

Çok amaçlı olan e-spor stüdyosu; turnuva, eğitici etkinlikler ve atölyeler düzenlemek amacıyla perde arkasında her kapasitede çalışanların ve oyuncuların becerilerini geliştirmek için kuruldu. Sistemi bir araya getiren Dreamtek; dev ekranlara ve Twitch, YouTube ya da Facebook platformlarına internetten canlı yayınlanmak üzere, yüksek kaliteli oyun içeriği sağlamak için, son derece esnek ve düşük gecikmeli canlı yapım iş akışını tasarlayarak uyguladı.

Başlıca amacımız, mekânın herhangi bir yerinden oyunları kaydedebilme ve bunu oyun tutkunlarının beklentisi olan yüksek kare hızlarında teslim etme imkanına sahip olmaktı. Herhangi bir kamera, PC veya konsoldan gelen sinyallerin yakalanabileceği, kaydedilebileceği ve oynatılabileceği bir IP ve SDI altyapısı geliştirdik,” diye açıklıyor Dreamtek baş mühendisi, Kashaan Butt.

Bu ağın merkezinde bulunan Smart Videohub cihazı, yalnızca oyun çıktısını idare etmekle kalmıyor, aynı zamanda oyun oynayanların duygularını ve tepkilerini yakalamak için; bir dizi URSA Mini Pro, Micro Studio Camera 4K ve 12 adet mini ‘oyuncu-kamerası’ ünitelerinden gelen, canlı kamera sinyallerini de ele alıyor. DeckLink 8K Pro video yakalama kartları, 12G-SDI üzerinden yüksek çözünürlüklü geri oynatım imkânı sağlıyor. E-spor yapımında, oyunu yüksek kare hızlarıyla kaydetmek esastır,” diyerek sözlerine devam ediyor Kashaan. “Bir etkinlik esnasında kaç tane konsol kullanırsak kullanalım, Decklink 8K, bize ihtiyacımız olan esnekliği ve yapım değerlerini sağlıyor.

Sistem kapsamında çeşitli görüntü yakalama yöntemleri kullanılıyor. Bunlar arasında; URSA Mini Pro kameralarından SSD kayıt yakalama, internet yayınını gerçekleştiren bir sunucuya sinyal ileten çok kanallı H.264 kodlayıcıları ve 4K kayıt için bir dizi HyperDeck Studio Mini cihazları bulunuyor. “İş akışını kolaylaştırabilmemiz için H.264 desteği özellikle önemli bir faktördü,” diye anlatıyor Kashaan. “Müsabaka tarzı sporlar birkaç saat devam edebiliyor. Geçmişte, depolama sistemimizdeki veri kapasitesi gereksinimini düşürebilmek için, yeniden kodlama yapmamız gerekiyordu.

ATEM 4 M/E Broadcast Studio 4K ile birden çok program miksi oluşturuluyor. Bu da Red Bull’a, Sphere’nin farklı bölgelerinde yer alan çok sayıda etkinliğin çekimlerini yayınlama kapasitesini sağlıyor. “Dört adet M/E bus’la birlikte, ATEM’in chroma key kontrolleri de çok önemli çünkü, uzman yorumcu ve sunucuların görüntülerinin, maç sinyali üzerine bindirebileceğimiz, mavi perdeli bir stüdyo alanı da dahil ettik,” diye ifade ediyor Kashaan.

Red Bull’un, uluslararası çapta üstün teknolojili içerik sunma itibarı var. E-spor piyasasına geçiş yaparken de bu itibarın korunması gerekiyordu,” diyerek sözlerini bitiriyor. “Gerekli olan yapım değerlerini, bir Blackmagic Design iş akışının sağlayacağını, en başından biliyorduk. Çekim, dağıtım, kontrol veya görüntü yakalama olsun, Blackmagic Design ekipmanlarına güvenebileceğimizi biliyorduk. Çok kısa teslim süreleriyle çalışan bir entegratörün; çözümlerimizi temin etmesi, önceden yapılandırması, kurması ve denemesi açısından, bu ürünler çok değerlidir.

Blackmagic Design ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 222 45 02 numaralı telefondan MediaCast’ı arayabilirsiniz.