Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Fujinon MK50-135mm T2.9 Telefoto Zoom Sinema Lensi
Fujinon MK50-135mm T2.9 Telefoto Zoom Sinema Lensi
27.07.2017 22:12

Fujifilm, Fujinon MK50-135mm T2.9 telefoto zoom sinema lensinin odak uzunluğu 50-135mm ve Fujinon MK18-55mm T2.9 standart zoom lensi ile birlikte kullanıldığında daha geniş çeşitlilikte koşullara hitap edebilen, 18mm – 135 mm aralığının en sık kullanılan odak uzunluklarını kapsayan bir kit oluşturulabiliyor.

İnternet ve diğer mecralarda kurumsal ve ticari filmler dahil yeni görüntü yönetmenlerinin yaptıkları filmlerin popülerliklerinin hızla artmasıyla, sinema ve normal dijital kameralarla film çekme olanakları arttı. Böylece yüksek çözünürlük ve gelişmiş sahne betimleme yetenekleri sunan yüksek performanslı sinema lenslerine olan talep arttı. Bu tip malzemeleri çekmek için sinema kamera lensleri yerine daha ucuz ve mobil oldukları için sık sık dijital kameralara yönelik değiştirilebilen lensler kullanılıyor. Ancak bu lensler temelde fotoğraf çekmek için tasarlandıkları için, zoom yaparken optik eksen kayması ve odak kayması gibi sorunlara maruz kalıyorlar.

Fujifilm’in MK serisi sinema lensleri bu sorunları çözerken, uygun bir fiyatla ileri optik performans ve çok küçük ve hafif tasarım sunmaya devam ediyor. Geçtiğimiz Mart ayında çıkan MK18-55mm, yeni sinemacılar tarafından kullanım kolaylığı sağlayan boyutu ve uçtan uca keskin görüntü vermesi nedeniyle beğenildi. 

Yeni Fujinon MK50-135mm T2.9 telefoto zoom lensi 50mm ile 135mm arasındaki odak uzunluğunu kapsıyor. Tüm zoom aralığındaki 2.9 T-stop değeri, güzel görünümlü bokeh (odak dışı alanların bulanıklaşması) efektiyle sığ alan derinlikli çekim sağlıyor. Lens Super 35mm / APS-C sensörlü E-mount kameralarla uyumlu. Kısa flanş odak mesafesinin avantajlarını optik tasarım katarak gelişmiş optik performans sunarken, küçük ve hafif olmaya devam ediyor. Lens, dijital kameralara yönelik fotoğraf lenslerinde rastlanan odaklama sırasında görüş açısı değişimi ve zoom sırasında optik eksen kayması etkilerini en aza indirip film çekmek üzere tasarlandı. Dişli aralıkları 0.8M olan üç halka, odak, zoom ve irisin manuel ve bağımsız ayarlanmasını sağlıyor. Odak halkası 200 dereceye kadar dönerek tek elle hassas ve doğru odaklamayı kolaylaştırıyor. Bu özellikler sayesinde lenslerle rahat çekim yapılabiliyor.

Fujinon MK50-135mm T2.9 ile MK18-5mm lens birlikte kullanıldıklarında manzara, mimari ve portre çekimleri için çok iyi bir kit elde ediliyor. Ortak ön eleman çapı, filtre adımı ve üç halkalı dişli konumlarını paylaşarak, kameramanlara matte box ve filtre gibi aynı aksesuarları kullanma imkanı veriyorlar. Böylece lens değiştirirken aksesuar noktalarını yeniden ayarlamak gerekmediği için görüntü yapımlarında işlemler hızlanıyor.

Fujifilm X Series dijital kameralarına yönelik MK lenslerin X Mount yuvalı modelleri (18-55mm ve 50-135mm) halen geliştirilme aşamasında.

Fujifilm’in Fujinon lensleri ileri sahne betimleme yetenekleri sayesinde dünya çapında film/CM/TV yapım merkezlerinde kullanılıyor. 

Fujinon ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 522 20 32 numaralı telefondan Fujifilm Türkiye’yi arayabilirsiniz.