Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Bohemian Rhapsody Filmi Cooke Speed Panchro Lenslerle Çekildi
Bohemian Rhapsody Filmi Cooke Speed Panchro Lenslerle Çekildi
22.12.2018 11:03

Newton Thomas ‘Tom’ Sigel, Century Fox/Regency yapımı Bohemian Rhapsody belgeselinde anlatılan ilk yılların çekimi için orijinal Cooke Speed Panchro serisinin tümünü tercih etti. 

Sigel, Freddie Mercury’nin ve daha sonra Queen ile müzik grubu arkadaşları olacak kişilerin 1970 yılında Londra’ya ilk geldiğindeki idealist enerjilerini yakalamak istedi. Bunu gerçekleştirebilmek için döneme özel geliştirilen Alexa SXT için LUT ile tüm nostaljik Cooke Speed Panchro serisini kullandı. Bu kurulum filmin ilk kısmının tamamında kullanıldı ve Sigel en fazla 40mm lens, ikincil olarak da 25, 32 ve 50mm lensler kullandı. 

Sigel eski günlerden modern bir görünüme geçmek istedi. Bu geçişi gerçekleştirebilmek için filmde Queen’in 1974 yılında BBC’nin popüler televizyon programı Top of the Pops’a dördüncü çıkışındaki görüntüsü kullanıldı.

Sigel kameraların bol olmadığı, kayıt yapacak bant bulmanın zor olduğu dönemden Killer Queen’in çekimi için ARRI Alexa 65 ile Sony Betacam kullandı.

Sigel’in Bohemian Rhapsody çekimlerinde etkilendiği anlardan birisi, 16mm ve 35mm film kullanarak çektiği I Want to Break Free çekimi oldu. Bu görüntüleri Freddie’nin ölmeden önce en son videosunun çekildiği Arriflex 35 BL ile çekti.

Birçok sinema kameramanı Cooke Speed Panchro lensleri güncellenen kasa ve mekanikleriyle birlikte kiralamak için hala bulabiliyor iken, bazıları aynı lensin daha modern modeli olan Cooke Panchro/i Classic’i tercih ediyorlar. Bu lens serisi sertleştirilmiş bir PL yuvaya sahip ve kare-kare dijital bilgi yakalama için Cooke’nin /i Technology’sine sahipken, 1920’lerden 1960’lara kadar üretilen Cooke Speed Panchro lenslerin orijinal görünümüne sadık kalıyorlar. Bu T2.2 – T3.2 prime lensler, 18, 21, 25, 27, 32, 40, 50, 65 MACRO, 75, 100, 135 ve 152mm odak uzunluklarında mevcut.