Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Teqball Dünya Kupasında TVU One ile Canlı Akış
Teqball Dünya Kupasında TVU One ile Canlı Akış
22.12.2018 14:30

Future Trading, Fransa’nın Reims kentinde gerçekleştirilen İkinci Teqball World Cup’ın uzaktan denetimi ve canlı internet görüntü akışında TVU Networks çözümlerini kullandı. 

Teqball (masa futbolu) World Cup 3,000 hayranını Reims’deki stadyumda toplayarak 42 ülkeden 91 oyuncuyu seyrettirdi. Future Trading maçları TVU One ile yayınlayarak bu işe ayrılan Facebook sayfasında 315.000 internet izleyicisine ulaştı. 

Dünyanın en hızlı gelişen sporlarından biri olan masa futbolu, pin-pon masasına benzer eğimli bir masanın üzerinde oynanıyor ve futbol becerileri gerektiriyor. Spor türü çıktığından sadece üç yıl sonra bir dizi uluslararası futbol oyuncusundan destek aldı ve Asya Olimpiyatlarında olması için tavsiye edildi. Bölgedeki 45 ülkede söz sahibi Asya Olimpiyat Komitesi tarafından kabul edilen Uluslararası Teqball Federasyonu FITEQ, masa futbolunu gelecekte Olimpiyat Oyunlarının resmi programına dahil etmeyi hedefliyor.

TVU Networks Avrupa Genel Müdürü David Jorba şunları söyledi: “Bu heyecanlı World Cup karşılaşmaları için TVU One çözümü sayesinde Macaristan’da Future Trading Facebook üzerinden dünya çapında 315,000 izleyiciye maçların canlı internet akışını uzaktan denetledi. Masa futbolu gibi hızlı büyüyen bir küresel varlığa sahip spor için dünya ölçeğinde hayranlarına yüksek kaliteli canlı yayın sağlamak çok önemli. Böylesine üst düzey bir beklenti için Future Trading güvenilirlik ve yenilikçilik mirasımız nedeniyle TVU çözümlerini seçti.

Teqball Pazarlama Müdürü Gabor Szanto World Cup’ın başarısı hakkında yorum yaptı: “Hayranlarımızın birçoğu Teqball’u ilk kez internetten keşfettiği için, online izleme deneyiminin ilgi çekici, güvenilir, yüksek kaliteli olması vazgeçilmez ve Teqball sporunun ne kadar yenilikçi ve heyecan verici olduğunu gösteriyor. TVU Networks ve Future Trading gibi saygın ve öncü şirketlerle çalışarak internet izleyicilerine en iyi Teqball deneyimi sunmayı garantileyebiliyoruz ve bu da sporumuzun hayran kitlesini küresel çapta genişletmemize yardımcı oluyor.

Etkinliğin güvenilir görüntü akışını garantilemek için aşılması gereken bir dizi zorluk vardı; kısa hazırlık süresi, Reims’de sınırlı ekip desteği ve LTE fazlalığını garantilemek için ek mobil baz istasyonu olmaması. 

Ancak ekip 4 saat süren etkinliği tek bir kayda değer kalite kaybı olmadan başarılı bir şekilde canlı yayınladı. TVO One paketinden görüntü akışını Budapeşte’deki bir alıcı-verici uzaktan yönetti. Ardından uluslar arası dolaşımlı Macar SIM kartlı iki TVU paketinin altı modemi kullanılarak alıcı-vericinin IP Streaming Software yazılım işleviyle Facebook’a aktarıldı. Uzaktaki ekip TVU One’ın WiFi’sini TVU 820 hotspot’a bağlayarak internete erişmek için 12 adet LTE modemini aynı anda kullanabildi.

Future Trading Satış Mühendisi Peter Juhasz şunları söyledi: “Hızlı gelişen bir spor için Teqball World Cup gibi önemli etkinliklerin yayını inanılmaz derecede önemli. TVU’nun yenilikçi çözümlerinden yararlanarak etkinlik için ek mobil kapsama olmaması gibi bir dizi teknik sorunu çözdük. TVU ile yakın işbirliği içerisinde çalışarak tüm Teqball etkinlikleri için bir yayın referans kılavuzu geliştirmeye teknik destek veriyoruz. Böylece yeri neresi olursa olsun hayranlarına yüksek kaliteli yayın sağlanarak masa futbolunun gelişmeye devam etmesi garantilenecek.

TVU Networks ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi almak için 0212 363 04 04 numaralı telefondan Alen Elektronik’i arayabilirsiniz.