Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Panasonic ile Polonya'da Nowa TV Yayını
Panasonic ile Polonya'da Nowa TV Yayını
22.12.2018 16:15

Panasonic Polonyalı yeni televizyon yayıncısı Nowa TV’ye 4K AK-UC3000 model temelli profesyonel bir stüdyo kameraları sistemi kurdu. Kanal üç aydır Mux 8 çoğullayıcısında karasal yayın yoluyla tüm Polonya’da izlenebiliyor ve ülkedeki tüm kablo ağlarına da yayınlanıyor. Sinyaller FHD çözünürlükte yayınlanıyor ama tüm altyapı ve donanım 4K destekli.

Polo TV, Focus TV, Eska TV ve yeni Nowa TV’nin sahibi, Polonya’daki en büyük radyo, basın ve TV yayıncılarından birisi olan Grupa ZPR. Yeni kanalın en önemli programı, günlük haber yayını 24 Godziny (24 saat). Program profesyonel Panasonic aygıtlarıyla donatılan bir stüdyoda kaydediliyor.

Yayıncı karar vermeden önce birçok donanım testi yaparak Panasonic kameraların teknik özellikleriyle önde gelen rakip ürünlerinkileri karşılaştırdı. Fiyat kalite oranı çok önemli bir etkendi. Panasonic’in 4K sistemi, sadece FHD desteği sunan rakip aygıtlara yakın maliyetliydi. AK-UC3000 modelinin diğer bir önemli avantajı, 2000 lükste yüksek F10 (59.94 Hz) ve F11 (50 Hz) hassasiyeti oldu. Bu stüdyo aydınlatma gereksinimlerini azaltarak maliyeti düşürmeye katkıda bulundu.

Nowa TV stüdyosunun dört Panasonic AK-UC3000 kanalı, 4K, HD ve SD çözünürlüklerde kayıt imkanı veriyor. Donanım Panasonic’in yayıncılık alanındaki bayii Niewojt Sp. z o. O. tarafından tedarik edildi. Her kamera kanalında Panasonic AK-UC500 kamera kontrol ünitesi, dört adet AK-HRP1000 uzaktan kumanda paneli, bir AK-HVF100 LCD vizör ve büyük gösteren AK-HVF21 vizörler var. Bu stüdyo sistemi bugün FHD çözünürlükte çalışıyor olsa da, tamamen 4K çalışabilecek kapasitede. Tüm sistemin önemli bir parçası, FHD ve 4K destekli AV-HS6000 mikser.

AK-UC3000 kameralar kullanılarak kaydedilen görüntülerin yüksek kalitesi, MOS sensörden yüksek hızlı taramayla gerçekleştirilen eğiklik azaltma ve odak yardımcısı (focus assist) gibi özelliklerle elde ediliyor. Kamera zenginleştirilmiş darbesiz kazanç (-6 dB - +36 dB), bir kullanıcı gamma işlevi ve 1 ile 5 arası ölçekte dijital gürültü azaltma da sunuyor.

AK-UC3000 kanallarının önemli bir avantajı, hem kamera kontrol ünitesinde hem de kamera kafasındaki çok sayıda I/O arabirimleri. AK-UCU500 kamera kontrol ünitesinde 8 adet SDI OUT portu, 4 adet video feedback portu, 2 teleprompter portu, 2 veri yolu portu ve 1 de 1000Base-T portu var. Bu ek, bağımsız SDI ve Ethernet sinyallerinin (video ve data trunk özellikleri) iletimini sağlıyor. 

Grupa ZPR mühendisleri Panasonic stüdyo kameralarını bir ay kullandıktan sonra sisteme üç adet Panasonic AW-UE70 PTZ kamera eklemeye karar verdiler. Bu küçük boyutlu modeller stüdyoda çeşitli noktalara kurulabiliyor. HD ve 4K kaydı destekleyen kameralar, mükemmel pan, tilt ve zoom aralıkları sunuyor. Sadece iki kablo bağlantısı gerektiriyorlar; video için bir SDI kablosu ve kontrol ile PoE+ güç için bir Ethernet kablosu. PTZ kameraların işlevleri ve hareketleri, AW-RP120 kamera uzaktan kumandası kullanılarak denetleniyor.

Ayrıca Nowa TV’nin kullandığı Panasonic AV-HS6000 2ME mikser, çok geniş bütünleştirme seçeneklerini destekliyor. Ana modülünde 32 adet SDI girişi, 2 adet DVI girişi ve 16 tane de SDI çıkışı var. Her ME biriminde 4 tane DVE birimi yer alıyor.

Panasonic ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi almak için 0216 425 17 00 numaralı telefondan Başarı’yı arayabilirsiniz.