Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Studio Technologies Model 5330 Arayüzüyle Flex-Use Dante Ses Kaynakları Sunuyor
Studio Technologies Model 5330 Arayüzüyle Flex-Use Dante Ses Kaynakları Sunuyor
24.12.2018 09:49

Yüksek kaliteli ses, görüntü ve fiber optik çözümler üreticisi Studio Technologies’in yeni ses arayüzü Model 5330 Flex-Use Dante, analog sinyallerle Dante Ethernet üzerinden ses medya ağ teknolojisini kullanan uygulamalar arasında yüksek performanslı bağlantı sağlıyor. Dört adet line-level analog kaynak aygıta bağlanabiliyor ve dijitale çevrildikten sonra Dante arabirimindeki dört çıkış (verici) kanalından çıkışa veriliyor. Dante yoluyla gelen dört sinyal analoğa çevrilebiliyor ve ardından dengeli line-level sinyaller olarak çıkışı yapılıyor. 2 kanallı bir stereo monitör kısmı, giriş ve çıkış sinyallerinin göstergeler, bir kulaklık çıkışı ve line-level çıkışlar kullanılarak gözlemlenmesini sağlıyor. 

İkisi ön panelde, ikisi arka plandaki dört giriş, çeşitli dengesiz ve dengeli line-level analog kaynaklarla bağlantı sağlıyor. Ön paneldeki 2 kanallı stereo giriş, “-10” dengesiz ses kaynağı sağlayan portatif aygıtlarla kullanıma en uygun tasarlanmış. Kullanıcılar bir döner kontrolle giriş devresinin hassasiyetini kaynak düzeyiyle eşleşecek şekilde ayarlayabiliyorlar. Arka paneldeki girişler nominal +4 dBu seviyesiyle ve çok miktarda sinyal yönetim fazlalığıyla (headroom) dengeli. Dört giriş sinyali 24 bitlik dijital sese çevriliyor ve Dante arabirimi ile taşınıyor.

Dört adet ses kanalı Dante yoluyla Model 5330’a giriyor analoğa çevriliyor. Aygıtın arka panelindeki dört tane 3 bacaklı erkek XLR konektörü, dengeli “+4” line-level analog çıkışlar sağlıyor. Yedek bir çıkış beşinci bir profesyonel kalitede çıkış veriyor. Basmalı buton anahtarlar ile kullanıcı dört Dante giriş/alıcı kanalından yedek çıkış için kaynağı seçebiliyor. 

Monitör kısmı sayesinde kullanıcı görsel ve işitsel gözlem için herhangi bir giriş veya çıkış sinyalini seçebiliyor. dBFS olarak kalibre edilmiş iki adet 8 parçalı LED gösterge, dijital alanda oldukları gibi sinyal düzeylerinin hassasça izlenmesini sağlıyor. 2 kanallı bir stereo kulaklık çıkışı, 3.5mm veya ¼ inç jaklar kullanan kulaklıkların bağlanmasına imkan veriyor. Ayrı bir line-level analog monitör çıkışı, yükseltilen hoparlörler veya güç yükselteçleri üzerindeki girişlere bağlantı sağlıyor. İki döner kontrol ile kulaklık ve monitör çıkışlarının ayrı ayrı ayarları yapılıyor.

Model 5330 AES67 ve Dante Domain Manager (DDM) ile uyumlu ve 44,1 ile 48 KHz örmek hızlı 24 bit dijital ses sinyallerini destekliyor. Aygıt 10-240 Volt, 50/69 Hertz evrensel gerilimle çalışıyor. Ses giriş ve çıkış kanallar, Ethernet arabirimi ve AC şebeke girişi ile bağlantı içivn standart konektörler kullanılıyor. Aygıt 1,8 kilogram ağırlığında ve standart 1U 19 inç kabin rafı kasası yeri kaplıyor.