Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Parfum Dizisinin Sahne Arkasında ARRI
Parfum Dizisinin Sahne Arkasında ARRI
24.12.2018 10:31

Netflix ve ZDFneo bugünlerde üst düzey suç dizisi Parfum’ü yayınlıyorlar. Bu Constantin Film yapımı ARRI Rental donanımı ile çekildi, prodüksiyon ve post prodüksiyonunu ARRI Media yaptı. 

Parfum’ün hikayesi, Patrick Suesskind’ın dünyaca ünlü Perfume: The Story of a Murderer romanından ilham alan Oliver Berben’in fikrine dayanıyor. 2018 yılında Lower Rhine’daki küçük bir kasabada yaşanan bir dizi vahşi cinayet anlatılıyor. Araştırmalar bizi yirmi yıl önce güç ve aşk arayışlarında insan kokusunun sırları konusunda deneyim yaşayan beş yatılı okul çocuğunun geçmişine götürüyor. 

Endüstriden önemli oyuncular altı bölümlü Parfum dizisini gerçekleştirmek için güçlerini birleştirdiler. Constantin Film, MOOVIE, ARRI Media, ZDFneo/ZDF ortaklığı ve Netflix işbirliğiyle gerçekleştirilen, Alman Sinema Fonu (German Motion Picture Fund), Kuzey Rhine Westphalia Film ve Medya Fonu (Film- und Medienstiftung NRW), FFF Bayern Film Fonu ile Medienboard Berlin-Brandenburg’dan maddi destek alan Parfum dizisinde ünlü Wotan Wilke Moehring, August Diehl, Natalia Belitkski gibi ünlü sanatçılar oynadı. Emmy ödüllü Philipp Kadelbach’ın yönetip senaryosunu Eva Kranenburg’un senaryosunu yazdığı dizi, artık yayında.

Parfum dizisi ARRI Rental’den kamera, ışık ve sahne donanımlarıyla çekildi. Bunlar arasında üst düzey dijital sinema kamera sistemi ARRI ALEXA 65, analog ARRIFLEX 416 Plus, Prime-DNA lensler, SkyPanel ve M-Series nokta ışıklar var. ARRI Media görüntü ve ses post prodüksiyonu ile görsel efektlerden sorumluydu.

Parfum dizisi iki farklı zamanda, 2018 yılında ve 1990’larda geçtiği için, ekip iki farklı kamera sistemi kullandı; en yeni ve üstün formatlı ARRI ALEXA 65’in dijital, çok keskin hatlı ve görkemli görüntüleri ile analog ARRIFLEX kameranın 16mm filme kaydettiği grenli görüntüler. Amaç zamanda yolculuğu görüntülerin verdiği histe mümkün olan en büyük farkla sunmaktı. Bu iki görüntüyü art arda sunmak, fantastik bir kontrast yarattı. 

Bu etkiyi yaratabilmek için kameraman ARRI Rental’den edinilebilen Prime DNA serisi ile çalıştı. Bu lensler kameranın çok yüksek çözünürlüğüne rağmen çok organik, hatta yumuşak bir görünüm yaratmayı başardı.

Çekimler beş ay sürdü. Sette her günün sonunda kameraman çekim yerinde park eden ARRI Media van aracına geçip günlük çekimlerle çalıştı. Renk derecelendirme, malzeme kontrolü yaptı, daha sonra nasıl bir görünüm ortaya çıkacağı hakkında izlenim kazandı. Ekipteki renk uzmanı Cevat Maskar, teknik cihaz ve izleme odasında bir 55 inç monitör, rahat bir koltuk ve buzdolabı ile çalıştı.

Post prodüksiyon Münih’te, ARRI Media’da gerçekleştirildi. Jakub Bejnarowicz ile Traudl Nicholson, Türkenstrasse’de bir ay boyunca renk üzerinde çalıştılar.

ARRI ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi almak için 0212 358 45 20 numaralı telefondan Linka’yı arayabilirsiniz.