Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > ORF, Tesisleri için Sony'nin XVS Serisi Anahtarlayıcılarını Seçti
ORF, Tesisleri için Sony'nin XVS Serisi Anahtarlayıcılarını Seçti
24.12.2018 16:07

Avusturyalı yayın şirketi ORF, yayın istasyonunu modernleştirip geleceğe dönük hale getirmek ve hedef kitlesinin sofistike izleme alışkanlıklarına daha iyi uyum sağlayabilmek için Sony’nin popüler XVS serisinden XVS-7000 çok formatlı IP resim masalarını seçti. İlk XVS-7000, ORF’nin bu yıl teslim edilmesi planlanan IP naklen yayın aracında kullanılacak, 20’den fazla canlı anahtarlayıcının da medya şirketinin Viyana’daki ana prodüksiyon merkezinde ve tüm yerel stüdyolarında kullanılması bekleniyor.

4K, HDR ve Yüksek Kare Hızı gibi yenilikçi teknolojiler, yayıncılar ve canlı prodüksiyon iş akışları açısından önemli fırsatların yanı sıra yeni zorluklar da ortaya çıkarıyor. Karma IP ve SDI prodüksiyona imkan tanıyan ve ne zaman istenirse 4K ve IP’ye yükseltilebilen Sony çok formatlı anahtarlayıcılar, her tür prodüksiyon ortamı veya iş akışı gereksinimine uyum sağlayabilen etkileyici bir esneklik sunuyor ve Sony müşterilerinin Go Make Tomorrow felsefesini hayata geçirmesine yardımcı oluyor. Gelişmiş kare belleği, format dönüştürme, çoklu görüntüleyici özelliklerine ve geniş yelpazede giriş ve çıkış video bağlantılarına sahip XVS serisi, geniş çapta kabul gören MVS Serisi anahtarlayıcıların çok yönlü, ideal özelliklerini miras aldı. X panelinin modüler tasarımı sayesinde, anahtarlayıcılar ORF’nin bireysel gereksinimlerine esnek bir şekilde uyum sağlayabiliyor.

Sony XVS serisindeki tüm anahtarlayıcılar, medya aktarımı ve senkronizasyonu için SDI’ın yanı sıra yeni SMPTE ST 2110 standardını, ayrıca cihaz tanıma işlevi için AMWA NMOS standardını da destekliyor. Bu sayede, IP ağı teknolojileri en yeni SDI standardı arabirimler ile bir araya getirilerek tüm çözünürlüklerde video iletimi gerçekleştirilebiliyor ve bu süreçte karmaşık iş akışları azaltılıp çalışma verimliliği yükseltilebiliyor.

ORF Merkezi Sistemler Kurulum Mühendisliği Ekip Lideri Andreas Fraundorfer durumu şöyle açıkladı: “Canlı prodüksiyon sistemlerinin gereksinimleri önemli ölçüde değişiyor. İşte bu nedenle, tesisimizi IP Live prodüksiyonda karşılaştığımız ve ileride karşılaşabileceğimiz zorlukların üstesinden gelecek şekilde geleceğe dönük hale getirmek için gereken uzmanlığa ve çözümlere sahip, uzun vadeli bir iş ortağı arıyorduk. Sony çözümlerinin ölçeklenebilirliği, işlevselliği, kullanıcı dostu niteliği ve güvenilirliği, bize hem bugüne hazır hem de yarına açık olacağımızı hissettirdi.

Sony ile ORF’nin süregelen iş ortaklığında, geçerli çok formatlı resim masalarının yanı sıra PrimeSupport ile tamamlanan sonraki modeller de yer alıyor. Bu ek hizmetle ORF, XVS serisi için Sony yardım masasından ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanabiliyor.

Sony Profesyonel Çözümler Avrupa Kıdemli Müşteri Yöneticisi Rainer Lüthy şu yorumu yaptı: “ORF oldukça yüksek beklentilere sahipti. Sadece zorlu prodüksiyon koşullarında iyi performans sergilemekle kalmayan, aynı zamanda esneklik ve emniyet bakımından da başarı gösteren bir çözüm istiyorlardı. XVS Serimiz, her iki şarta da uygundu ve uygulamalı stres testlerinde de iyi performans gösterdi. Üstün yazılım çözümlerimiz, ORF’nin canlı prodüksiyon ağındaki tüm kaynakları dinamik bir şekilde yöneterek ORF’nin iş akışlarını daha da verimli hale getirdi.

Lüthy sözlerini şöyle bitirdi: “Sony olarak, hem şimdi hem de gelecekte canlı prodüksiyon iş akışının her yönünde sorunsuz birlikte çalışmayı destekleyecek, gerçekten açık standartlarla yönlendirilen, başarılı bir ekosistem oluşturmak için ürünlerimizi sürekli geliştiriyoruz.