Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Kazakistan’da Harmonic ile HEVC DTH Hizmeti
Kazakistan’da Harmonic ile HEVC DTH Hizmeti
28.07.2017 11:52

Kazakistan’ın Alma TV markasıyla çalışan en büyük kablo TV işletmecisi Almatel Kazakhstan, Harmonic’in en son kuşak HEVC görüntü sıkıştırma çözümünü kullanarak bir DTH (Direct-to-Home) uydu televizyon platformunu açtı ve kablolu televizyon hizmetlerini arttırdı. Harmonic Electra X gelişmiş medya işleme platformu, HEVC görüntü kodekten yararlanarak yükseltilen bant genişliği verimliliğiyle Alma TV’nin tüm Kazakistan’a yüksek kaliteli SD, HD ve UHD kanaları yayınlamasını sağlıyor. Yazılım tabanlı Electra X sistemini kullanan Alma TV, gelecekte 4K/UHD dahil yeni formatlara ve kodeklere kolayca uyarlanabilecek.

Almatel Kazakhstan CEO’su Eric Franke şu yorumu yaptı: “Abonelerimiz sıra dışı görüntü kalitesi talep ediyorlar. Bu nedenle görüntü dağıtımı için bir çözüm sağlayıcı bulmamız gerektiğinde, yoğun kurulum deneyimi, teknolojik yenilikçiliği ve rekabetçi fiyatlarıyla Harmonic en iyi seçenek olarak göründü. Aynı DTH platformundan 140 SD ve HD kanal dağıtabilmek, verimlilikleri yükseltiyor ve piyasada bize rekabetçi bir yer sunup yeni aboneleri cezp etmemizi sağlıyor.

IHS’nin yaptığı bir araştırmaya göre 2015 yılında 28 milyon olan dünya çapında 4K/UHD TV olan ev sayısı 2020 yılında 335 milyona çıkacak. Harmonic PURE Compression Engine destekli Electra X sistemi, Alma TV’nin yeni DTH müşterilerine düşük bit hızlarında üstün görüntü kalitesi sağlamasına ve ayrıca ek bant genişlini boşa çıkarmasına imkan veriyor. Elinde fazladan bant genişliği olan Alma TV, bir UHD kanalı açtı ve gelecekte kar akışlarını arttırmak için UHD hizmetlerini genişletmeyi planlıyor.

Harmonic EMEA ve LATAM Satış Başkan Yardımcısı Ian Graham şunları söyledi: “Alma TV MPEG-4’e göre bant genişliği tasarrufunu yüzde elli arttıran HEVC kodek kullanarak DTH platformunu açmakla akıllıca bir seçim yaptı. Tüm dünyadan Pay-TV işletmecilerinin UHD programlar sunmak istedikleri bir ortamda, gelişmiş kodlama teknolojili Electra X gibi esnek, kolayca güncellenebilen bir medya işlemciye sahip olmak başarılarının anahtarı olacak.

Harmonic ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 343 13 68 numaralı telefondan Baran Bilişim’i  arayabilirsiniz.