Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Renk Uzmanı, VariCam'e Yeşil Işık Yaktı
Renk Uzmanı, VariCam'e Yeşil Işık Yaktı
06.02.2019 18:13

Axel Rothe reklam çalışmalarında uzmanlaşmış bir kameraman ve renk uzmanı. Endüstride altı yıldır reklam, müzik klibi ve belgeseller çekiyor. Daha önce hiç Panasonic kamerayla çalışmamış olan Rothe, kamera kitini güncellemenin zamanı gelince VariCam 35’i seçti. 

Renk uzmanı olduğu için Rothe kamera içi renk düzeltmeyi çok avantajlı buldu. Bu sayede kaydedilen görüntüye ve monitör görüntüsüne bir LUT uygulayabildi. Böylece kameradan çıkan görüntü rengi düzeltilmiş bir görüntüye çok daha yakın olduğu için, post prodüksiyondaki iş akışı azaldı.

En önemlisi kameranın profesyonel iş akışı ve tutuşuydu. Geçmişte çalıştığım kameralar VariCam’in iş akışıyla aynı değildiler ve işime yaramadılar.

Filmlerde çalışmak üzere üretilen VariCam 35 gibi bir sisteme sahip olmak gerçekten yok yardımcı oldu. Diğer kamera markalarının iyi bir iş akışının önemini pek anlamadıklarını düşünüyorum. Amaç hep iyi görüntü elde etmek oluyor, ama iş akışı ve kameranın tutuşu değil.

VariCam 35’in diğer bir avantajı, bir dizi film çekme tekniğine uyarlanabilmesi. Serbest çalışan bir kameraman olarak Rothe’tan farklı çekim teknikleri gerektiren bir dizi konu üzerinde çalışması istendi. Çeşitli çekimlerde farklı donanımla birlikte çalışabilecek, küçük ve hafif bir kamera gerekiyordu. “Omuzda taşımak kolay ve dengesi iyi, vizör harika. Her buton olması gerektiği yerde. Önünüzde engel oluşturmayan bir sistem.

Rothe altı ay boyunca VariCam ile farklı çekimler üzerinde çalıştı. “Test için alıp çekimler yaptım ve kameranın performansından çok memnun kaldım. Parlak kısımlar da çok hoştu ve tuhaf dijital parazitler oluşmadı. Örneğin kenarlardaki renklerde çok kontrast vardı.

Kameranın üstün olmasındaki büyük bir etken, reklamlardan birinde zaman kalmayınca 5000 ISO’ya geçmek ve bir saat daha günışığı elde etmek oldu.” 

Rothe VariCam 35 kamerayı kullanarak Crooked Iron adlı kısa bağımsız filmi de çekti. VariCam 35’teki çift 800 ve 5000 ISO ayarı, kameranın çeşitli yerlere uygunluğunu ve güneş ışığı kaybolduğunda da çalışabilmeyi garantiliyor ve günbatımından sonra da çalışma imkanı vererek iş akışını iyileştiriyor.

Crooked Iron için küçük bir tavan arasında bir sahne çekmem gerekiyordu ve eğimli tavan nedeniyle ortamı aydınlatmak mümkün değildi. Minik süsleme ışıkları ve 5 Watt LED’ler kullanıp 5000 ISO’ya geçer geçmez ne kadar parlak olduğunu görmek şahaneydi. Çok iyi bir özelikti. Buna alıştıktan sonra daha düşük fiyatlı bir kameraya geçerseniz özgürlük yok oluyor. Işık düzeyleri hakkında hiçbir zaman endişe etmemek büyük rahatlık.

Renk uzmanı olarak Rothe için kamera üzerinde derecelendirme de çok önemliydi. “Çoğunlukla kendi çalışmalarıma renk derecelendirme yaparım ama kamerada renk yönetiminin olması sayesinde derecelendirme yazılımımla bağlantı kurup en sonunda görsellerin nasıl olacağını yönetmene, müşteriye veya ajansa gösterebiliyorum. Kamerayla çalışmaya ilgi duymamı sağlayan başlıca nedenler bunlar oldu.

Panasonic ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0216 425 17 00 numaralı telefondan Başarı’yı arayabilirsiniz.