Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Çin Filminde Panasonic VariCam Kamera Kullanıldı
Çin Filminde Panasonic VariCam Kamera Kullanıldı
06.02.2019 18:26

VariCam LT ve 35 kameraların ISO ve esneklikleri, sinema görüntü yönetmeni Joewi Verhoeven’e Güney Çin’de Ash adlı suç ve gerilim filmini çekerken yardımcı oldu. 

Joewi’nin son filmi Ash, Polonya’daki Camerimage Film Festivalinde yeni yönetmenler kategorisinde aday gösterildi. Joewi şunları söyledi: “Gelecekte uluslararası düzeyde daha fazla çalışmayı isterim. Bu nedenle sevindim, çünkü filmin Çin dışında ilgi görmesi çok iyi. Nihai hedefim bunu genişletip Avrupa ve ABD’de çalışmak.

Joewi araştırmaları sırasında bazı VariCam çekimleri gördü ve filminde istenen görünümü yaratmak için doğru seçim olduğunu anladı. “Yönetmen ve ben hangi kamera ve donanımı kullanacağımızı konuşuyorduk çünkü benzersiz bir görünüm elde etmek istiyorduk. New York’ta gece 5000 ISO’nun denendiği bazı görüntüler izledim ve etkilendim. Çünkü Chong Qing gökdelenleri ve neon ışıklarıyla New York’a benziyor ve VariCam ile sinematik görüntü elde etmek kolay olacaktı. Bu deneme çekimlerini yönetmene gösterdim ve karar verdik.

Joewi’nin VariCam ile çalışmak istemesinin ana nedeni, Dual Native ISO işlevi oldu, çünkü geceleri kenti gökdelenleri ve ışıklarıyla çekmeyi hedefliyordu. “Gece bir mezarlık çekiminde sadece koyu kırmızı ışık kullandık. Oldukça geniş bir alanı aydınlattık ama 5000 ISO’da iyi pozlama elde ettik.

5000 ISO ile mekan içi çekim yaparken pencereden kentin ortam ışığı gerçekten hissediliyordu. Gökyüzü genellikle simsiyahtı ama bu kamerayla ekstra ayrıntılar yakaladık.

Yoğun çekim programı VariCam kameraları baskı altına soktu. “Çin’in güneyinde üst üste altmış gün çekim yaptık. Çok sıcaktı, neredeyse tropik sıcağı olmasına rağmen kamera hiç sorun yaratmadan performans gösterdi.

Bence VariCam çok güvenilir bir kamera. Örneğin VariCam LT’nin çıkarılabilen ekranını gövdeden ayırıp monitörünüz olarak kullanabiliyorsunuz. Bu özellik gimbal ile çekim yaparken çok işimize yaradı. Kullanımı kolaydı ve doğrudan kameranın üzerinde ayarları değiştirmek çok zaman kazandırdı.

VariCam LT ile 35’in esnekliği sayesinde Joewi pek de klasik olmayan bir yaklaşım kullandı. “Hem 35 hem de LT ile maksimum esnekliğe sahip olduğumu hissettim. LT’yi gimbalin ve riglerin üzerine koydum ve küçük gövdesi sayesinde her türlü hareketli çekim için mükemmeldi. VariCam 35 ise ana kameramız oldu.

VariCam kameraların üzerindeki dahili ND sayesinde lensin önünde ters görüntü olmadı. Her zaman lensin önüne daha fazla filtreleme konusunda biraz paranoyakımdır, ama dahili ND ile hiç sorun olmadı. Yapmaya çalıştıklarımıza yardımcı oldu. Bazen aşırı şeyler yaptık ve kamera bunları iyi yönetti.

Panasonic ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0216 425 17 00 numaralı telefondan Başarı’yı arayabilirsiniz.