Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Panasonic ile Erivan'a Uluslararası Zirve
Panasonic ile Erivan'a Uluslararası Zirve
25.02.2019 13:52

Erivan’da gerçekleştirilen on yedinci IOF Uluslararası Fransızca Konuşan Topluluklar Kuruluşu (International Organisation of La Francophonie) zirvesine 84 devlet ve hükümet başkanı katıldı. Panasonic Business, ses-görüntü firması 4Cast’e etkinliğin spesifik koşullarını yönetebilmesi için yüksek performanslı donanım sağladı. Japonya’nın uluslararası ürünü yeni AK-UC4000 4K stüdyo kamerasını kullanan 4Cast, etkinliği yüksek kaliteli görüntülerle kaydetti. 

Uluslararası Fransızca Konuşan Topluluklar Kuruluşu, üye olan 88 devlet ve hükümet arasında aktif dayanışma için çalışan bir platform. Birlikte tek bir topluluk olarak ortak bir dili ve değerlerini paylaşıyorlar. IOF, bünyesinde bulunan topluluklara kendi gelişmelerinin itici gücü olmalarına yardım ederek yaşam standartlarını yükseltmelerini hedefliyor. Üye devletlere politikalarını güçlendirmeleri için destek olan IOF, politikada uluslararası düzeyde aktiviteler ve çok dilli işbirliği çabaları gerçekleştiriyor.

Zayıf aydınlatma koşulları, gece çekimi, farklı elektrik standartları gibi zorlu dış etkenler olduğunda çekim yapmak ustalık gerektirebiliyor. 

4Cast bu nedenle hassas ve doğru renklerle mümkün olan en iyi sonuçları elde edebilmek için bu zorlukları aşıp yüksek kaliteli 4K görüntüler üretecek donanım kullanmak zorundaydı. 

Uluslararası Fransızca Konuşan Topluluklar Kuruluşu Zirvesi önemli bir birleştirici etkinlik olduğu için, kaydedilen görüntülerin güçlü bir mesaj iletmesi gerekiyordu.

Panasonic AK-UC4000 kamerada odak yardımı, parlak şerit düzeltme, ve MOS sensörün yüksek hızlı taraması sayesinde eğiklik azaltma gibi yeni işlevler var. Genel çekim deneyimini geliştirmek için zenginleştirilmiş darbesiz kazanç (-6 dB – 36 dB arasında), bir kullanıcı gamma işlevi, çok adımlı DNR (dijital gürültü azaltma), kolay matris azaltma ve pedestal ayarına göre siyah gamma düzeltme gibi ek işlevler de sunuyor.

Açılış töreni, kapanış töreni, basın odası ve konser salonu için görüntü denetim kurulumu yapıldı. Dört adet AK-UC4000 stüdyo kamerası ile on üç adet AK-UC3000 kamera, altı robotik Ful HD AW-HE130 PTZ kamera, iki AJ-PX380G el kamerasının yanı sıra anahtarlama için iki adet AV-HS6000, iki AV-HS450 ve iki AV-HS410 kullanıldı.

4Cast ile Panasonic uzun zamandır işbirliği yaptıkları için 4Cast ekibi Panasonic ürünlerini oldukça iyi tanıyordu. Yapım şirketinden teknisyen, görüntü ve ses mühendisi, kameramanlardan oluşan 20 kişilik ekip ile Ermeni kameramanlar bu çekimde birlikte çalıştılar.

Panasonic ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0216 425 17 00 numaralı telefondan Başarı Yayıncılık’ı arayabilirsiniz.