Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Sennheiser Digital 9000 Series Turnede
Sennheiser Digital 9000 Series Turnede
28.07.2017 12:12

Ed Sheeran her zaman popüler oldu ama ÷ (Divide) albümü çıktığından beri uluslararası albüm listelerinde yer alıyor ve ÷ Turnesinin biletleri duyurulur duyurulmaz tükendi. Turne İtalya’nın Torino kentinde başlayıp İsviçre, Almanya, İsveç, Danimarka, Hollanda, Belçika, Fransa, İspanya, Birleşik Krallık ve İrlanda’ya geçti. Güney Amerika, Orta Amerika ve Meksika’daki konserlerden sonra yine Birleşik Krallık, ardından ABD’ye seyahat etti. Ed yine Major Tom yapım şirketinin sağladığı Sennheiser Digital 9000 Series mikrofon sistemi ve 2000 serisi kablosuz monitörler kullanıyor.

Ed’in Yapım Müdürü, aynı zamanda izleyici alanı (FoH) ve monitör mühendisi Chris Marsh altı yıldır şarkıcıyla birlikte çalışıyor ve ne istediğini ve neye ihtiyacı olduğunu iyi anlıyor. Ed en baştan beri Sennheiser mikrofonları kullanıyor ve 2014 ABD turnesinde vokal ve gitarda Digital 9000’e geçti.

Chris açıkladı: “Ed’in gitarı dört yıl boyunca kabloya ve DI’ya bağlı kaldı, çünkü performansı için ihtiyaç duyduğumuz sesi bize verecek bir kablosuz sistem bulamamıştım. Digital 9000’i ilk dinlediğimizde, şimdiye kadar duyduğumuz en saydam ses sistemi olduğunu keşfettik. Ses testi yaptık ama Ed ve ben daha o gece onu kullanmaya karar vermiştik.

Ed’in akustik gitarları için dört mikrofon kanalı olmasına karar verildi; bir kanal elektrikli gitar için, üç kanal vokaller (ana, yedek, loop vokal) için.

Chris ekledi: “Loop vokal için bir MMD 945 süper kardioid kapsül kullanıyorum. Bu lokal tekrarlandığı ve döngülü olduğu için aşırı arka plan gürültüsü riskini göze alamazdım, bu nedenle 945 mükemmel seçim oldu.”
“Ed’in ana vokali kardioid MD 9235 dinamik kapsül, çok miktarda ayrıntı yakalıyor. En önemlisi, tam Ed’in tarzı olan sıkı tutuşa ve hareketli kullanıma çok dayanıklı. Kulak monitörlerinde kullandığım Sennheiser 2050 çok sağlam ve Ed için asıl önemli olan da bu.

Sennheiser Sanatçı İlişkileri Müdürü Jack Drury şunları söyledi: “Sennheiser hem Chris hem de Ed ile uzun süredir ilişki içerisinde. Yoğun turnelerinde performansı ve sağlamlığı sayesinde Digital 9000’in mükemmel çözüm olduğunu kanıtlamasından memnunuz.”

Chris ekledi: “Sennheiser bize çok iyi destek veriyor. Donatımımızı nakil edemediğimiz zamanlar veya sadece tek gösteri için gittiğimiz yerler oldu, her zaman bize cihaz sağlama konusunda yardımcı oldular ve 7 gün 24 saat teknik destek sağladılar.

Sennheiser ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 293 37 50 numaralı telefondan Metan’ı arayabilirsiniz.