Reklamı Kapat
Anasayfa > Makaleler > Fırtınalı Sularda Köprü Kurmak
Fırtınalı Sularda Köprü Kurmak
21.03.2019 09:41

Bir sağlayıcının bir satın alıcının gereksinimlerini karşılamak üzere sözleşme imzaladığı her türlü karmaşık proje yönetim ortamında her iki tarafın farklı amaçları, beklentileri, standartları ve yöntemleri olur. Bu iki tarafın arasındaki fırtınalı sularda yelken açmak, gecikmelere, yanlış anlamalara, hatalara ve ek maliyetlere neden olabilecek, riskli bir deneyim olabilir. Tam tersine, bu taraflar arasındaki suyun sakin ve fazla huzurlu olması, nesnel girdi eksikliğini yansıtabilir ve projeyi mahvedebilir. Peki köprümüzü nereye ve nasıl kurmalıyız?

Orta ölçekli ve büyük çok kanallı yayıncıların çalışma prosedürlerini sürekli tam bütünleşik iş akış yazılımı çözümleriyle geliştirmelerinin gerektiği medya dünyasında yayın yönetim sistemleri geliştiren en üst düzey firmalardan birisi Provys. Sonuç olarak elde edilen üzerinde sürekli yoğunlaşmaya çalışmasına rağmen Provys yine de bilinen güçlü proje ekibine sahipken bile bir yayıncının kurulumu gözden geçirmek, danışmanlık yapmak için üçüncü bir firmadan uzman proje yöneticileri çalıştırmasının potansiyel sorunları aşmada bir köprü rolü oynayacağının farkında. 

Proje Yönetim Akış Diyagramı

Provys Proje yöneticisi Petr Helebrant şunları söyledi: “Viasat World ve All Media Baltics (AMB) ile kısa süre önce tamamladığımız iki önemli projede Birleşik Krallık’ta proje ve program yönetimi hizmetleri veren danışmanlık şirketleri Posterity-Milestone ile Ravensbeck’in geniş kapsamlı danışmanlık uzmanlıklarından yararlandık. Bu projelerin başarıyla tamamlanmalarına yaptıkları zamanında ve uygun maliyetli katkıyı ne kadar övsek azdır, ve karmaşık projeler için bu yönetim yöntemini kesinlikle öneriyorum.

Bu iki proje yönetim danışmanına kısaca bakmamız, görüşlerini ve yöntemlerini daha iyi anlamamıza yardımcı olacaktır. Bu projelerdeki yayın şirketleri ve içerik sahipleri için küresel çapta yeni kanal kurulumları dahilinde isteğe bağlı görüntü (Video on Demand) hizmetlerinden eksiksiz kanal kurulumuna, sıfırdan medya merkezi teknolojisi donatımına kadar çeşitli hizmetler var. Her ikisi de iş akışı programlama, hak ve medya yönetimi, teknoloji ve süreç tasarımı, operasyona başlatma dahil uçtan uca program yönetiminden sorumlular. Kendi yaklaşımlarını müşterilerinin kültürüne ve yapısına uyarlayarak, proje ve program yönetim disiplinlerinin her türlü organizasyon ortamında çalışabilmesini garantiliyorlar. Ekipleri kısa vadede her türlü dahili eksiği gideriyorken, müşterilerine satıcı firma seçiminde öneride bulunuyor, kabiliyet eksiklikleri veya uygun olmayan kaynak düzeylerini iyileştirmek için en iyi yöntemi sunuyorlar. 

Petr Helebrant, Proje Yöneticisi, Provys

Provys Proje Ekipleri Başkanı Roman Barton’un hazırladığı diyagram, bir yayın operasyonunda tipik bir kurumsal yazılım kurulumunun beş ana aşamasını, her aşamadaki çeşitli etkinlikleri basitleştirilmiş bir Gantt Şemasında gösteriyor. Yukarıda bahsedilen dış kaynaklı proje yönetim danışmanları, gecikme ve kayıp riski olabilecek katkılarının son derece etkin olduğu proje öncesi, teknik şartname oluşturma, kabul ve çalışmaya başlangıç aşamalarında aktif rol oynuyorlar. Yılların proje yönetim deneyiminin ürünü olduğu için bu kolay anlaşılır diyagramın dikkatle incelenmesi kesinlikle önerilir. Yayıncılar için bu yöntem ve ilerleme diyagramının takip edilmesi, proje yönetiminin fırtınalı sularında hayatta kalmak için kesim başarının yoludur. 

 

YAZAR HAKKINDA
Martin Junek
PROVYS / www.provys.com
En Çok Okunanlar
Dergi