Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Binghamton Üniversitesi’nde Hitachi Z-HD5000 ile Spor Çekimi
Binghamton Üniversitesi’nde Hitachi Z-HD5000 ile Spor Çekimi
28.07.2017 12:22

New York Binghamton University atletizm bölümü 30 tane erkek ve kadın NCAA Division I basketbol maçlarını spor televizyonculuğunda öncü olan ESPN’nin ESPN3 adlı internet görüntü akışı hizmeti üzerinde yayınlamaya karar verince, ağın gerektirdiği yüksek kaliteli görüntü çekimini sağlamak için Hitachi Kokusai Electric America Ltd’den dört tane Z-HD5000 kamera satın aldı.

Daha önce Binghamton’da Sate University of New York olarak bilinen okul, ülkede seçkin devlet üniversiteleri arasında sayılıyor ve öğrencilere ülkedeki en canlı araştırma programlarından biri ve uluslararası bakış açısıyla geniş, disiplinlerarası bir eğitim sunuyor. Üniversitenin Binghamton Bearcats takımı, NCAA America East Conference’da çeşitli spor dallarında rekabet ediyor.

Z-HD5000 kameralardan ikisi Binghamton University Events Center’da yüksek merkezi konumlarda tripodlar üzerine yerleştirilerek geniş açılı maç çekimi (game shot) ve önemli anların yakın çekimi (hero shot) sağlandı. Diğer iki kamera ise çoğunlukla birer tane potaların altında olmak üzere sahanın zemininde omuz ENG yapılandırmasıyla kullanıldı.
Binghamton University Athletics Görüntü Yapım ve Multimedya Koordinatörü Dave Van Gorder, çoğunlukla gönüllü öğrenciler tarafından kullanılan Z-HD5000 kameraların kolaylığının büyük avantaj sağladığını belirtti: “Hitachi kameralar öğrencilerin çok az eğitimle çok iyi çekimler yapmalarını sağladı. Sezon boyunca yirmiden fazla öğrencimiz Z-HD5000 kullandı. Önceden eğitim vermeye çalışsak da, bazen öğrencilerin maçtan önce kamerayı tanımak için sadece 1 saatler vardı ama yine de iyi sonuçlar elde ettik.

İki sabit konumlu kamera VF-701HD 7 inç renkli LCD stüdyo vizörü ile donatıldı ve Miller tripodlara monte edildi. Dolaşan Z-HD5000’ler ise VF-402 siyah-beyaz ENG vizörlerle kullanıldı. Dört kameranın tümüne 2x zoom uzatmalı Fujinon XA20sx8.5BERM lensler takıldı ve tesisisn denetim odasındaki RU-100VR uzaktan kumanda panellerine ve TU-HD100 kamera kontrol birimlerine (CCU) bağlandılar.

Basketbol yayınlarının başarısı nedeniyle Binghamton Univeristy internet yayın akışlarını Sonbaharda Bearcats Sports Complex’deki futbol maçları ve güreşler dahil olacak şekilde genişletmeyi planlıyor.

Hitachi ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0216 663 60 45 numaralı telefondan Hitachi Kokusai Electric Türkiye’yi arayabilirsiniz.