Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Liseye JVC ProHD GY-HM890 Omuz Kamerası
Liseye JVC ProHD GY-HM890 Omuz Kamerası
27.03.2019 11:36

Kaliforniya Vista’daki Rancho Buena Vista High School yeni televizyon ve film stüdyosu için üç adet ProHD GY-HM890 omuz kamerası, saha yapımları için de üç tane JVC GY-HM170 4KCAM küçük boy el kamerası kullanıyor.

San Diego County’deki Vista Unified School District’te yer alan üç liseden biri olan RBV, aralarında stüdyosu olan tek okul. Yan yana üç sınıftan oluşan yapım alanı, tüm bir sınıfa yetecek genişlikte bir stüdyo, NLE bilgisayar laboratuvarı ve kontrol odası sağlıyor. 

Üç adet GY-HM890 stüdyo kamerası ProHD monitörler, stüdyo kontrolleri, Fujinon 20x lensler ve Prompter People prompter’larla donatıldı. Öğrencilerin haftada üç gün yapımını gerçekleştirdikleri RBVTV adlı banda canlı kaydedilen haber programı, YouTube’da yayınlanıyor. Ayrıca bu yıl bir deneme staj programı kapsamında 10 öğrenci Vista Ticaret Odası için yirmiden fazla tanıtım görüntüsünün prodüksiyonunu gerçekleştiriyorlar. 

Dönüştürülen dershanede aydınlatma donatımı kafesleri olmadığı için, stüdyo alanında ışıklarla yoğun denemeler yapıldı. Televizyon ve film dersleri veren Kariyer Teknik Eğitim (CTE) öğretmeni Chris Tompkins, JVC kameraların aydınlatma koşulu ne olursa olsun iyi çalıştıklarını söyledi. Stüdyonun ötesinde RBV öğrencileri yeni GY-HM170’leri ENG ve çoklu kamera prodüksiyonları için kullanıyorlar. Okulun yeni mobil yapım ünitelerinin parçası olarak kullanıldıklarında kameralar HDMI aracılığıyla bir NewTek TriCaster Mini’ye bağlanıyor ve öğrenciler sarsıntısızlık için monopodlar kullanıyorlar.

JVC ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0216 576 94 85 numaralı telefondan Avsistek’i arayabilirsiniz.