Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > İstanbul’daki Arapça Kanal, Ross Video’yu Seçti
İstanbul’daki Arapça Kanal, Ross Video’yu Seçti
27.03.2019 16:26

İstanbul’daki özel Arap medya firması Metafora Production, televizyon programları, filmler ve belgeseller üretiyor. Orta Doğu’da geniş bir kapsama alanına sahip Metafora, Mısırlı komedyen Yusuf Hüseyin’in sunduğu ünlü ve tartışmalı Arapça sohbet ve politik yergi programı Joe Show gibi özgün ve popüler programlarla yeni bir Arap dünyası imajı yaratmayı hedefliyor. Türkiye’den yayın yapmakta olan kanal için Metafora açtığı ihale sonucunda Syria TV için yeni tesisi kurma ve açmak için Ross Video ile yerel çözüm ortağı Aviteng’i seçti.

Suriye’deki bilinen sorunlar kanalın ülkeden yayın yapmasını engelledi, ama Metafora’nın yönetim ekibi Syria TV’nin bir gün anavatanına gideceğini umuyor. Bu gerçekleşene dek istasyon İstanbul’da kalmaya devam ediyor ve bölgedeki Suriyelilere çeşitli haber, kültür ve eğlence programları yayınlıyor.

Yerel sistem bütünleştirme uzmanı Aviteng anahtar teslimi Syria TV tesisi için bütünleştirme, kurulum, yapılandırma ve hizmete sokma hizmetlerini üstlendi. Proje kısa bir tamamlanma süresine ve karmaşık bir proje yönetimine sahipti; planlar içerisinde Türkiye televizyon piyasasında bir ilk olarak istasyonun planladığı sanal setleri desteklemek için Ross Video’dan geniş bir yeşil ekran stüdyosu ve robotik kamera sistemi vardı. Neyse ki projeyi zamanında ve planlanan bütçeyi aşmadan teslim etmek için Aviteng’in Ross portföyü deneyimi ile Ross Video’nun teknik destek uzmanlığı bir araya geldi.

Syria TV Sorumlu Teknik Başkanı Muhammed İbrahim şunları söyledi: “Daha önce Ross Video ürünleriyle çalıştım ve Furio robotik kamera sistemi ve Carbonite yapım anahtarlama masası ile yaşadığım olumlu deneyimden keyif aldım. Bu nedenle teknoloji çözüm ortağımız olarak Ross’u seçmeye ve prodüksiyon iş akışımızı Carbonite Black anahtarlama masası, XPression grafikleri, Furio robotikleri ve VR600 PT robotik kafaları gibi Ross ürünleri etrafında kurmaya karar vermemiz zor olmadı. Hem Ross hem de Aviteng’in sağladıkları sonuçtan ve mükemmel destek ile eğitimden son derece tatmin olduk.

Aviteng’in kurucularından ve yönetici ortağı Burak Devecel, Syria TV projesinden haklı olarak gurur duyuyor: “Sistem bütünleştirme çözüm ortağı olarak Metafora Production ile çalışmaktan ve Türkiye’de türünün ilk örneği olan bu gelişmiş prodüksiyon ve yayın merkezini kurmaktan çok mutluyuz. Bu yeni tesis çok profesyonel ve motivasyonlu bir müşteriyle en iyi prodüksiyon teknolojileri ve uzman bir sistem bütünleştiricinin bir araya gelmesiyle neler elde edilebileceğinin dikkat çekici bir örneği.

Ross ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 549 99 92 numaralı telefondan Aviteng’i arayabilirsiniz.