Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Haber Global TV 2019 Yerel Seçimlerinde Libero Election Sistemini Tercih Etti
Haber Global TV 2019 Yerel Seçimlerinde Libero Election Sistemini Tercih Etti
20.04.2019 12:00

Kadrosuna kattığı güçlü isimlerle 24 Eylül 2018 tarihinde yayın hayatına başlayan Azerbaycanlı Global Medya Grup tarafından kurulan Haber Global, Turksat 4A uydusu, Digiturk 47. kanal ve D-Smart 53. kanal üzerinden izleyicilerine ulaşıyor.

Kanalın CEO’su dijital televizyon yayıncılığının genç ve tecrübeli ismi Mammad Gulmammadov ile Genel Yayın Yönetmeni Erdoğan Aktaş tarafından sektördeki seçim otomasyon sistemleri detaylı incelendikten sonra, geçmiş bir çok seçimi hazırlamış, deneyimli kadrosu ile yayıncılık alanında girişim yapan ve ismi son zamanlarda sıkça duyulan Libero Systems ile karar kılındı.

Birçok bilginin barındığı, izleyicinin rahat bir şekilde seçim bilgilerini okuyabileceği renk ve kontrast düzenlemesi Haber Global grafik ekibi tarafından belirlendi. Hazırlanan grafiklerin Libero Systems’a teslim edilmesi ile çok kısa sürede “C” Ekran, Orta Ekran ve 5 adet Stüdyo Wall ekranlarının ayrı ayrı istenen seçim sonuçları, karşılaştırma tabloları gibi görsellerin tasarımları ve uyarlamaları yapıldı. Kaynağından anlık edinilen bilgiler izleyicinin ilgisine gecikmesiz olarak sunuldu.

Türkiye genelinde açılan sandık oranları, il/il – ilçe/ilçe sonuçları, anlık olarak takip edebildikleri tüm gelişmeleri iç kullanım için tasarlanan özel ekranlarla Haber Global TV’de “Seçim Koordinasyon” ekibinin kullanımına sunuldu.

Ajanstan gelen bilgileri anında işleyip istenen ekrana yansıtan Libero Election Sistemi, seçim günü boyunca aktif-aktif yedekli mimarisi ile canlı yayına akış sağladı. Haber Global TV’nin teknik ekibi ile birlikte bu özel yayının sürekliliği için alınan kararlar doğrultusunda sağlanan bilişim ekipmanlarının tamamı workstation (iş istasyonu) düzeyinde kullanıldı.

Libero Systems ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 343 13 68 numaralı telefondan Baran Bilişim’i arayabilirsiniz.