Reklamı Kapat
Anasayfa > Makaleler > Telepati mi Televizyon mu?
Telepati mi Televizyon mu?
17.05.2019 15:40

Doğa Ana’nın hassas dengeleme yasasını mükemmel anlayan İnkaların kurduğu, kısaca Quito olarak adlandırılan Ekvador’un başkenti San Francisco de Quito, Ekvator çizgisi üzerinde, deniz seviyesinden 2.850 metre yüksekte yer alıyor. Eskiden İnkaların önemli bir şehri olan Quito, bugün La Paz’dan sonra dünyanın ikinci en yüksek başkenti ve televizyon yayıncılarının toplandığı en yüksek yer.

Bu yayıncılar arasında yer alan Ekvador’un kamu hizmet kanalı Ecuador TV, Discovery TVE, BBC, Deutsche Welle, Voice of America gibi farklı kaynaklardan haber programları ile belgeselleri, bağımsız ulusal ve uluslararası yapımcılardan içerikleri yayınlamak için 2007 yılının Ekim ayında kuruldu.

Ekvador’un bir parçası olan Galapagos Adaları’nda Charles Darwin’in ayak izlerini takip eden Ecuador TV son attığı adımla operasyonlarını yükseltmek için Hitachi Kokusai ile bir anlaşma yaptı. Bu yükseltme, Japon ISDB-T standardını kullanıp izleyicilerle etkileşim sağlayan Brezilyalı bir değişiklikle kamu yayıncılığını analogdan dijital televizyona geçirme sürecini hızlandırmak amacıyla 2016 yılında başladı. Bu standart Güney Amerika’nın tamamında neredeyse evrensel. Projede Aveco tarafından tedarik edilip kurulan gelişmiş bir playout otomasyon sistemi de var. Böylesine ileri teknoloji, en modern program akış çizelgelemeyle en iyi yayın yönetim sistemini gerektiriyor ve bu nedenle Ecuador TV’nin kalite taleplerini karşılamak için Provys yazılım çözümleri tercih edildi. 

Vaclav Malek, Danışman, Provys

Provys’ten Danışman Vaclav Malek şunları söyledi: “Yüksek And Dağları’ndan yapılan benzersiz yayınlar, Provys ekibinin eşsiz yeteneklerini gerektirdi. Güney Amerika yayıncılığının dijitalleşmesi yayıncıların, özellikle de iş akışı yöneticilerinin işlerini zorlaştırıyor. Bu kadar yüksek ve oksijeni az koşullar, işlevleri tüm yayın zincirinin diğer kısımlarıyla mükemmel bütünleşen, en iyi sistemleri gerektiriyor. Quito’da hem Ecuador TV IT uzmanları, hem de Hitachi mühendislerinden oluşan profesyonellerle çalışmak bir zevk. Yeni yazılım sistemi için başlangıçta dil olarak İngilizce belirlendiyse de, yakın gelecekte İspanyolca sürümlerin gerekeceği açıkça ortaya çıktı ve bunu kolaylaştırmaya hazır ve istekliyiz.

Standart ofis yazılım araçlarının yerini alan yeni sistemin avantajları arasında büyük ölçüde geliştirilen bilgi paylaşımı, insan hatalarının ortadan kaldırılması, yayın iş akışlarının otomasyonu, yükseltilen toplam verimlilik var. Bu avantajların hepsinin artık yer aldığı Ecuador TV büroları, UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer alan, Amerika’nın en büyük, en az değişikliğe uğramış ve en iyi korunmuş tarihi yerlerinden olan Quito’nun tarihi merkezinin yakınlarında bulunuyor. Modern Quito kenti aslında orijinal İnka kentinin antik kalıntıları üzerinde kuruldu. İnkalar elbette televizyon yerine telepatiyi tercih etmişlerdi.

YAZAR HAKKINDA
Martin Junek
PROVYS / www.provys.com
En Çok Okunanlar
Dergi