Reklamı Kapat
Anasayfa > Makaleler > Markanızı, Markanızın Sesiyle Haykırın!
Markanızı, Markanızın Sesiyle Haykırın!
14.11.2016 14:54

Medya üretimi sektöründe en önemli konuların başında şüphesiz ‘Markalaşma’ ve ‘Marka Konumlandırma’ gelmektedir. Marka, ürün ve hizmetlerin reklam kampanyaları, reklam filmleri gibi yayın mecraları için hazırlanan içeriklerinde marka ile özdeşleşen ses seçimi senaryo oluşturma, görsel seçimi ve içerikten çok daha önemlidir. Televizyon, radyo, sosyal medya gibi mecralara hepiniz aşinasınızdır. Marka, ürün veya hizmetin reklam ve tanıtım amaçlı hazırlanan görsel veya işitsel içeriklerinde hep bilindik tanıdık sesler konuşur. Hiç düşündünüz mü? Neden böyle? Medyada marka için oluşturulan algı güven veren veya içeriğin konseptine uygun bir ses ile pekiştirilir. Marka, o seçilen marka sesiyle anılır. Çünkü ‘söz’ önemlidir. İzleyici ve dinleyicinin bilinç altına uygulanan bu telkin ses ile tamamlanır, güçlendirilir.

Foto © Birol Berber - BiberSA Prodüksiyon

Marka seslerinin bir diğer adımı seslendirme sanatçılarıdır. Ancak seslendirme yönetmeni ile bir araya gelen seslendirme sanatçısı, reklam metninin ruhuna uygun, markanın, ürünün veya hizmetin tarzına hitap eder şekilde istişare halinde seslendirme yapabilir. Seslendirme yönetmeni bu işi iyi bilenler arasındadır. Seslendirme sanatçısı kendini kendilik-siz duyamayacağı gibi, seslendirme yönetmeni sanatçıya ayna olacak ortaya iyi bir iş çıkmış olacaktır. Tabii bunlar işin teknik ve detaylı konuları. Bilginiz olması hasebiyle bu konuları da sizinle paylaşmış olduk.

Foto © Birol Berber - BiberSA Prodüksiyon

Marka Seslerini Nerede Bulabiliriz?
Marka sesleri, seslendirme ve dublaj ajanslarında yer alan seslendirme sanatçılarıdır. Bu konuda İstanbul’da bulunan seslendirme ajanslarında çok daha fazla seçenek ve usta sesler olduğundan iletişim kurulup teklif alınabilmektedir.

Marka Sesleri ve Kaşe Bedelleri
Marka seslerini seslendiren seslendirme sanatçıları kendi fiyatlarını belirleme tasarruflarına sahiptirler. Lakin bu kaşe bedeli belirleme işini seslendirme ajanslarıyla fikir birliği içerisinde yaparlar. Zira medya üretimi sektörünü en iyi bilen seslendirme ajansları olduğundan bu konudaki tasarruf büyük oranda seslendirme ajans ajanslarındadır. Ajans komisyon bedeli kaşe bedelinin içerisinde yer almaktadır. Müşteriye fazladan bir meblağ çıkarılmaz. Seslendirme Sanatçısının kaşe bedeli ücretlerinde de yine arz ve talep dengesi vardır. Talep edilen ses diğer seslere oranla daha kıymetlidir.

Foto © Birol Berber - BiberSA Prodüksiyon

Toparlayacak olursak ister markanıza ister ürününüze, isterseniz hizmetinize medya içeriği hazırlarken aklınızda mutlaka marka değerini katlayacak seslendirme sanatçısı seçimi yer almalıdır. Marka sesleri hedef kitle üzerinde kalite algısı oluşturacak markanız uzun vadede değer kazanacaktır.

YAZAR HAKKINDA
Birol Berber
Birol Berber | BiberSA Prodüksiyon | Seslendirme Yönetmeni
En Çok Okunanlar
Dergi