Reklamı Kapat
Anasayfa > Ürünler > Blackmagic Design DaVinci Resolve Editor Keyboard
Blackmagic Design DaVinci Resolve Editor Keyboard
25.05.2019 16:46

Blackmagic Design, kurgu yaparken iki elin kullanımını mümkün kılarak kurgu hızını önemli derecede geliştiren, DaVinci Resolve için yeni bir yüksek kalite, klavye olan DaVinci Resolve Editor Keyboard’ı duyurdu. Böylece kurgu yaparken, aktarım kontrolü ve kliplerin seçimi yapılabilir. 

Tümüyle metal olan tasarımı daha sağlamdır, çünkü her gün saatlerce kurgu yapan ve yüksek kaliteli bir klavye çözümünü talep eden profesyonel kurgucular için tasarlanmıştır. Düz tuşlara sahip modern klavyelerden farklı olarak, yükseklikleri farklı olan tuşlara sahiptir ve bu nedenle kullanıcıların klavyeyi parmaklarıyla hissederek kullanmaları kolaydır. Tuş anahtarları, eSpor klavyeleri tarafından kullanılanlarla aynıdır ve her bir tuş, bir milyonu aşkın işlem yapması için onaylanmıştır. Entegre arama kadranı, yekpare metalden üretilmiştir ve son derece hassas aktarım ve ince ayar kontrolü sunar. Buna ek olarak; klavye tuşlarının, bilek desteğinin ve tuş anahtarlarının hepsinin yedek parçaları mevcuttur. Dolayısıyla, klavye zaman içinde yenilenebilir ve tamir edilebilir.

DaVinci Resolve Editor Keyboard’ın bu kadar hızlı olmasının sebebi, kurgu yaparken kullanıcıların her iki elini de kullanabilmeleridir. Bir fareden farklı olarak, kullanıcılar bir klibin içindeki konumu kontrol etmek için sağ ellerini kullanırken, sol elleriyle giriş ve çıkış noktalarını ayarlayabilir ve kurgu işlemlerini uygulayabilirler. Böylece kullanıcılar; hareket ettirebilir, giriş ve çıkış noktalarını işaretleyebilir, kurgu işlemini uygulayabilir ve ardından tekrar hareket ettirip, bunu art arda defalarca tekrarlayabilirler. Her iki eli aynı anda kullanabilmek, çok hızlı bir çalışma yoludur.

Entegre arama kadranı, lastik kaplamalı işlenmiş bir metalden yapıldığı için kullanımı zevklidir ve kullanıcılar her zaman, DaVinci Resolve’nin klipleri veya zaman çizgisi üzerinde mutlak kontrole sahip olduklarını hisseder. Hızlı oynatım (shuttle) ile konum (position) için kullanıldığında, bitiş noktaları oluşturan entegre elektronik bir tertibat vardır ve hepsi yazılım kontrolünün altındadır. Çok sayıda makaralı yatak içeren arama kadranı, son derece akıcı hareket eder ve doğal bir timeline kaydırma işlemi için, yavaş oynatım (jog) modunda döndürülebilir.

Kurgulanacak noktaların girilmesi, kurguda en çok kullanılan fonksiyonlardan birisidir. Bu nedenle, giriş ve çıkış noktası butonları, daha büyük bir boyutta yaptılmış ve onları dokunarak bulabilmeniz için de üst kısımlarında küçük bir boşluk bırakılmış. Bu, sağ elle aktarım kontrol işlemlerini yaparken, sol elle de giriş ve çıkış noktalarını girmeleri için kullanıcılara yardımcı olur. Giriş ve çıkış noktalarını ayarladıktan sonra, kullanıcıların parmaklarını kurgu butonlarına yerleştirmeleri yeterlidir.

Yeni DaVinci Resolve Editor Keyboard ayrıca, yenilenmiş bir qwerty tuş yerleşimine sahiptir. Bu, profesyonel kurguculardan gelen geribildirim doğrultusunda güncellenmiştir. Ancak, DaVinci Resolve’de hem ‘cut’ hem de ‘edit’ sayfaları için, geleneksel kurgulama özelliklerinin tamamına kullanıcılar yine de sahip olur. Dolayısıyla, klavyenin merkezi qwerty bölümü, halen aşina oldukları şekilde çalışır. Tüm standart kurgulama modları, ana klavye üzerinde dahil edilmiştir. Yeni tuş yerleşiminde de kullanıcılar yeni özelliklere sahip oluyorlar. Bunlar arasında tam ekran modunu anında değiştirmeye yarayan görüntüleme butonu bulunur. Hatta tam ekran modundayken bile, klavyeden düzeltme yapmak mümkündür.


Ürün DaVinci Resolve Editor Keyboard
Marka Blackmagic Design 
Firma MediaCast
Telefon 0212 222 45 02
Web www.mediacast.com.tr