Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Sony PXW-Z190 İtalyan Ünlülerinin Survivor Yarışmasında
Sony PXW-Z190 İtalyan Ünlülerinin Survivor Yarışmasında
27.05.2019 18:06

Otuz yıldır dünya çapında yayın ve etkinlik çözümleri sunan İtalyan firması Videe, ünlülerin katıldığı Isola dei Famosi adlı survivor realite TV programını çekmek için 16 adet Sony PXW-Z190 profesyonel 4K el kamerası satın aldı. Program Karayip Denizi’nde, Honduras açıklarındaki Cayos Cochinos adlı iki uzak adanın zorlu koşullarında çekildi. Videe adaların ortamında sıcaklık, kum ve tuzla mücadele ederken bile yüksek kaliteli 4K canlı yapımlar yaratabilmek için çok sayıda teknik test gerçekleştirdikten sonra son teknolojili Sony PXW-Z190 kamerayı seçti.

Sony’nin ultra küçük, güvenilir kamerası Sony PXW-Z190, gelişmiş iş akışı işlevlerinin yanı sıra kablosuz iletim yetenekleriyle Videe’ye basit, esnek ve uygun maliyetli bir çözüm sunuyor. Dahası kameranın 4K 1/3-type 3CMOS sensörü üstün görüntü kalitesi ve güçlü 25x optik zoom lensi, 4K 50p/60p çekim imkanı veriyor. Kameranın açığa çıkardığı sanatsal olanaklar sayesinde Videe realite TV şovunun yakın kişisel dramının yanı sıra, egzotik arka planını da yakalayıp aktarabildi. 

Sony Electronic Variable ND filtre sayesinde Videe ekibi çekimlerde dinamizm kazandı ve Karayip Denizi’nin uzaklarından Isola dei Famosi’nin canlı akışını kesintisiz gerçekleştirdi. Kameradaki Dual MI Shoe, loş mekan içlerinden güneşli kumsallara kadar değişen zorlu ışık koşullarındaki çekimlerde önemli olan aynı anda kablosuz ses ve görüntü aydınlatma sağladı. Ayrıca 10 bit 4:2:2 modunda çekim, canlı ve renkli HD içeriği garantiledi. Bu özelliklerin gücünden yararlanan Videe, Karayiplerin zengin deneyimini yakaladı ve ülkesindeki milyonlarca izleyicisiyle paylaştı. 

Videe Başkanı ve Ticari Direktörü Bruno Mercuri şunları söyledi: “Kalite ve üstün teknolojiyle eş anlamlı oldukları için yıllardır Sony çözümlerini kullanıyoruz. Videe’de kendimizle gurur duyduğumuz mükemmel standartları karşılamak için gereksinim duyduğumuz araçları sağlıyorlar.

Hızlı HDR özelliği sayesinde Sony PXW-Z190 modeli ek renk derecelendirme gerektirmeden nefes kesici görüntüler yakaladığı için, yapım sırasında önemli zaman tasarrufu sağladı. Bütünleşik 25x optik zoom lensi ve Advanced Face Detection Autofocus (AF) otomatik odaklama da programın deniz kazasına uğrayıp ıssız adada mahsur kalan ünlülerinin dramatik tartışmalarını çekerken önemli rol oynadılar. 

Videe Baş Teknisyeni Fabio Santantonio ekledi: “Bu yapımda tutarlı ve mükemmel performansı garantileyecek donanıma ihtiyacımız vardı. Her türlü ışık koşulunda yüksek kaliteli görüntü çekimi ile güvenilir çalışmanın en iyi birleşimini sunan Sony PXW-Z190 kameradan son derece memnun kaldık.