Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Sony BRC-X400 IP 4K Kamera
Sony BRC-X400 IP 4K Kamera
28.05.2019 18:04

Çok yönlü BRC-X400 PTZ kamera, yayın stüdyoları ve uzak canlı yayın odalarından spor stadyumlarına, arenalara, ibadethanelere ve amfilere kadar çok çeşitli ortamda kullanım için ideal. Kameranın 1/2,5 tipi Exmor R CMOS sensörü; mükemmel hassasiyet, çok düşük parazit ve zengin, doğal renk üretimiyle yayın kalitesinde 4K görüntüler yakalıyor. Her bakış açısını yakalamak için 70 derecelik geniş açı kapsamı ile, Full HD’de 80 kata kadar (4K’da 30 kata kadar) güçlü yakınlaştırma sunan, entegre, yüksek çözünürlüklü lens, bu sensörü tamamlıyor. Verimli IP tabanlı canlı prodüksiyon, diğer ağa bağlı NDI özellikli cihazlarla esnek yapılandırma sağlayan (isteğe bağlı lisans ile) NDI|HX desteği ile güçlendiriliyor. 

Çalışma ve yaratıcılık olanaklarını genişleten BRC-X400, IP destekli olup, Sony PTZ kameraları serisinde bir ilk olarak opsiyonel bir lisansla NDI|HX yeteneği kazanıyor. NDI|HX opsiyonu bir ağ üzerinde diğer NDI uyumlu donanım ve yazılımlarla bir araya geldiğinde IP tabanlı canlı yapım sistemleri için benzersiz esneklik sağlıyor. Tek bir IP kablosuyla güç kaynağı, görüntü çıkışı ve kamera kontrol bağlantıları yapılabildiği için, verimli bir canlı yapım kurulumu her zamankinden daha mümkün. Ayrıca RTSP (Real Time Streaming Protocol) ile RTMP (Real Time Messaging Protocol) protokollerini destekliyor. 

Sony yayıncılık endüstrisine IP çözümler geliştirmede yirmi yıla yakın deneyime sahip ve hem HD hem de 4K çözünürlükte SMPTE ST 2110 standardı desteğiyle üstün IP tabanlı canlı yapımlara imza atmaya devam ediyor. BRC serisi pratik ve uygun maliyetli 4K robotik PTZ uygulamaları için temel oluşturmaya devam ediyor. 

NewTek CTO ve Başkanı Andrew Cross şunları söyledi: “Sony ile bu işbirliği endüstri için önemli bir adımı sembolize ediyor. Devrim yaratan yayın sistemleri oluşturma alanında uzun bir geçmişli olan Sony, küresel ölçekte IP tabanlı teknolojilere geçişte lider. Dünya IP görüntüye geçti ve en son PTZ kamerası BRC-X400’ün dünya çapında milyonlarca NDI sistemine bağlanmasına yardımcı olmak için Sony ile çalışmaktan gurur duyuyoruz. Sony’nin basit bağlantı ve sorunsuz çalışmayla canlı yapımlara daha fazla özgürlük katan dinamik, esnek ve uygun fiyatlı sistemlerle kullanıcıların gücünü arttıracağına inanıyoruz.

BRC-X400 yeni geliştirilen çok hassas Exmor R CMOS sensörü sayesinde yüksek görüntü kalitesi ve doğal renk üretimiyle minimum gürültülü 4K30p görüntü sağlıyor. Kameranın dahili yüksek çözünürlüklü 4K lensi, 70 dereceye kadar geniş açılı çekimler sağlıyor ve Sony Clear Image Zoom özelliği sayesinde 4K çözünürlükte 30x güçlü zoom yeteneği sunuyor. Kullanıcılar Tele Convert Mode ile Full HD çözünürlükte 80x zoom imkanı elde edebiliyorlar. Ayrıca 4K çözünürlükte 1700 TV satırı, Full HD’de 100 veya daha fazla TV satırı yatay çözünürlük, görüntünün ayrıntılarını yakalıyor. 

Canlı etkinlikler ve realite şovları sırasında kesintisiz geçiş imkanı veren BRC-X400, tally lambası ve genlock desteği gibi yayın için yararlı özelliklere sahip. PTZ kamerasındaki yeni işlev Scene File, kullanıcılara bir kameradan diğerine aynı çalışma menüsünü uygulama imkanıyla hızlı ve kolay kurulum ayarları yapma kolaylığı sağlıyor. 

BRC serisinin son ürünü BRC-X400, Sony yayın kameraları için 70 protokol, CGI ve VISCA/VISCA over IP dahil geniş kamera kontrol protokolleri desteği sayesinde mevcut yayın sistemlerinin iş akışlarıyla eksiksiz bütünleşebiliyor. Genişletmeler ve yükseltmeler yoluyla geleceğe de uyumlu bir çözüm. BRC-X400 Sony’nin ilk yapay zeka tabanlı görüntü analiz çözümü REA-C1000 gibi diğer son teknolojili çözümleriyle de kullanılabiliyor. 4K görüntü kalitesinde basit bir renk bindirme çözümüyle CG bindirme yapılabildiği için, sunucu kesip alınarak özel bir arka ekran veya uzman eğitimi gerekmeden istenen fonun üzerine bindirilebiliyor.