Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > 5G Yayın İçin AT&T ile LiveU İşbirliği
5G Yayın İçin AT&T ile LiveU İşbirliği
15.06.2019 15:25

Yayıncılar, yapım ekipleri ve spor organizasyonlarının acil haberleri hızlı ve verimli bir şekilde dağıtmaları gerekiyor. 5G sahne arkası görüntü işlemlerini dönüştürme, yayın yapım yeteneklerini genişletme ve yeni kuşak eğlence seçenekleri sunma potansiyeli taşıyor. AT&T ile LiveU, LiveU’nun HEVC bağlantılı portatif yayın çözümlerine 5G teknolojisini getirmek için işbirliği yapıyorlar. LiveU HEVC portatif yayın üniteleri kullanılarak 5G teknolojisinin canlı yayın görüntü yapımcılığı üzerindeki gerçek etki ve performans iyileşmeleri test ediliyor.

LiveU yüz otuzdan fazla ülkede haber toplama, canlı spor ve etkinlik yayınları için televizyon, mobil, internet ve sosyal medyaya yönelik güvenilir canlı görüntü akış çözümleri sağlıyor. HEVC bağlantı ile 5G yeteneklerinin birleştirilmesiyle, LiveU’nun küresel müşteri tabanının sahada daha yüksek hızlar ve düşük gecikme avantajlarından yararlanması hedefleniyor ve gelecekteki LiveU görüntü çözümleri için zengin özelikler bekleniyor.

Sırt çantası donanımlarından akıllı telefonlara, karma uydu/hücreselden anten görüntü çözümlerine kadar LiveU içerik yaratıcılarının hemen her yerden yüksek kaliteli, canlı yayınları yakalamalarını, kaydetmelerini, yönetmelerini ve dağıtmalarını sağlıyor. LiveU HEVC portatif ünitelerinin şu an kullandığı patentli teknoloji, görüntü taşıma için AT&T 4G LTE ağı dahil birden fazla hücresel ağı birbirine bağlıyor. Ayrıca Wi-Fi ve uydu gibi diğer görüntü taşıma teknolojilerini de sunuyor.

AT&T Business Pazarlama Müdürü Mo Katibeh şunları söyledi: “24 saat haber akışı olan bir dünyada acil haberleri izleyicilere hızlı ulaştırmak şart. 5G’yi portatif HEVC yayın üniteleriyle test etmek üzere LiveU ile işbirliği yaparak, yayıncılara yapım yeteneklerini arttırma, gelecekteki yenilikler için olanakları genişletme ve tüketicilere yeni ilgi çekici modeller yaratmada nasıl yardımcı olabileceğimizi öğreniyoruz. Yayıncıların acil haberlerin mobil 5G üzerinden 8K çözünürlükte veya 360 derece artırılmış gerçeklik / sanal gerçeklik formatında görüntü akışlarını yapabildiklerini düşünün.”

LiveU kurucularından Operasyon Müdürü Avi Cohen aktardı: “5G’yi acil haberler, canlı sporlar ve diğer etkinliklerin yapımında engeller çıkaran yayın endüstrisi için önemli bir ilerleme olarak görüyoruz. Bu teknolojinin müşterilerimize çoklu ses kanalları, tek bir portatif yayın çözümünden çok kameralı yapımlar, 4K görüntü akışı ve yüksek kaliteli görüntü geri dönüşü gibi yeni yetenekler getireceğini tahmin ediyoruz. AT&T tüketicilerin ve içerik yaratıcıların değişen gereksinimlerini karşılayacak yüksek kaliteli çözümler sağlamak üzerinde odaklanan bir yaklaşıma sahip, güçlü bir küresel lider. AT&T ile işbirliği yapması LiveU’nun müşterilerimize 5G teknolojisinin sağladığı tüm olanakların avantajlarından yararlanmalarını sağlayacak benzersiz özelikler ve çözümler sağlama yönündeki kararlılığını gösteriyor.”

LiveU ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 259 79 71  numaralı telefondan Radikal Elektronik’i arayabilirsiniz.