Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Motor Sporlarında TVU RPS ve NANO Çözümleri
Motor Sporlarında TVU RPS ve NANO Çözümleri
16.06.2019 14:29

Motor sporlarının pistlerden canlı yayınlarına yönelik yapımı konusunda uzman Al Kamel Systems, TVU Remote Production System (RPS) kurdu. TVU RPS sistemini ana yapım aracı olarak kullanan Al Kamel Systems, yapım ekibine seyahat etmeden uzaktan yarış grafikleri ekleme imkanı sunarak yapımların süresini kısaltıyor ve maliyetlerini azaltıyor. Al Kamel Systems’ın yapım ekibi Barselona yakınındaki merkezi yapım tesisinde kalmaya devam ederken canlı etkinlikle senkronize şekilde grafikleri çalıştırabiliyor. TVU RPS sayesinde halka açık bir internet bağlantısı kullanarak uzaktan yapım gerçekleştirebiliyorlar ve canlı sinyal ile grafik playout arasındaki gecikme bir saniyeden az oluyor. TVU RPS 6 adede kadar HD-SDI HEVC sinyali ve ek uzaktan kumanda için IP veri tünelini bir saniyenin altında gecikmeyle çift yönlü olarak taşıyabiliyor.

Bu yılın başında Al Kamel Systems yıllık Credit Andorra G-Series elektrikli otomobil Snow Rally Championships yarışlarında arabaların içindeki pilot kabinlerinden gerçek zamanlı görüntü sinyallerini yayınlamak için TVU Networks’ün en hafif canlı görüntü vericisi TVUI NANO’yu başarıyla kullanmıştı. Bu etkinlik her yıl zorlu bağlantı sorunlarının yaşandığı Pirene Dağları’nda 2.400 metre yükseklikte gerçekleştiriliyor. Bölgedeki otomobil ağırlık sınırı, yüksek ve uzak nokta, sadece tek kablosuz ağ nedenleriyle oluşan zorlukları aşmak için Al Kamel Systems birbirine bağlı iki SIM kartlı TVU NANO Video kullanarak Full HD 1080i ve zenginleştirilmiş H.265/HEVC çekimleri kablosuz ağ üzerinden Barselona’daki bir sunucuya iletti.

Diğer TVU vericiler gibi TVU NANO Video da baştan sona yarım saniyelik gecikmeyle yüksek kaliteli canlı sinyaller iletiyor ve cep boyutunda tasarımıyla çeşitli yerlerde ve etkinliklerde kolayca kullanılabiliyor. TVU Networks’ün patentli Inverse Statmux Plus algoritmasıyla çalışan verici, kararlı yayını garantileyecek bant genişliğini garantilemek için hücresel, Ethernet ve WiFi bağlantılarını bir araya getirerek yüksek bant genişlikli IP bağlantısı sağlıyor. 

TVU Networks ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 363 04 04  numaralı telefondan Alen Elektronik’i arayabilirsiniz.