Reklamı Kapat
Anasayfa > Makaleler > Makyaj Sanatçılarını ve Eserlerini Biraraya Getirecek Bir Etkinlik- Profesyonel Makyaj Sergisi ve Defilesi
Makyaj Sanatçılarını ve Eserlerini Biraraya Getirecek Bir Etkinlik- Profesyonel Makyaj Sergisi ve Defilesi
14.02.2017 11:25

Makyaj sanatı günlük hayatımızın içinde ve televizyonda, sinemada, sahnede makyaj sanatçılarının yarattıkları eserlerle her gün gözlerimizin önünde. Ancak buna emek veren makyaj sanatçıları, çok az kişi tarafından tanınıyor. 

Yurt içi ve yurt dışında eğitim almış veya usta çırak ilişkisi ile kendini yetiştirmiş çok değerli makyaj sanatçılarımızı tanıtmak, 40 yıl ve üstü süredir bu işi yapmakta olan sanatçılarımıza şükranlarımızı sunmak üzere bir defile ve sergi düzenlemeye karar verdik.

 

Mimar Sinan GSÜ, GSF Makyaj dersi öğrencileri uygulamaları.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde makyaj dersi almış olan öğrencilerimle beraber hazırlıklarını sürdürdüğümüz bu etkinlikte, makyajın farklı uygulama alanlarını, özgür sanatçı yaklaşımı ile sergilemeyi amaçlıyoruz.

Mayıs ayında gerçekleştirilecek olan üç ayrı alandaki bu etkinliğin ilki makyaj sanatçılarımızın eserlerinin fotoğraflarını sergilemek. Bu eserlerden bir katalog oluşturarak kalıcı olmasını ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak istiyoruz. Aynı zamanda sosyal medyada da bu eserleri, onu yaratan sanatçıların isimleri ile yayınlayarak konu ile ilgili yurt içi ve dışından firmaların bu sanatçılarımızı tamımalarını amaçlıyoruz. 

Mimar Sinan GSÜ, GSF Makyaj dersi öğrencileri uygulamaları.

Aynı etkinliğin diğer alanı “Makyaj Defilesi”. Bu defile, modeliyle defileye katılmak isteyen tüm makyaj sanatçılarımıza açık. İlk olacağı için defilede bir konsept oluşturmamayı tercih ettik. Gelecek yıllarda bu defilelerin “korku”, “bilim kurgu” gibi konseptler altında olmasını amaçlıyoruz. Her sanatçı kendi tercih ettiği bir uygulama ile defilede yer alabilecek. Ancak tek şartımız, gerek sergi gerekse defilede yer alan modellerin makyajsız görünümlerinin de fotoğraflanması. 

Katılım ücretsiz olacak ve sergiye eseri ile katılan her bir sanatçı, bir adet kataloğa ücretsiz olarak sahip olabilecek. Katalogda makyaj sanatçılarının daha önce gerçekleştirdikleri çalışmaların da listesine yer verilecek. Böylece 2017 yılında ülkemizde çalışan makyaj sanatçılarının meslek mensupları kataloğunun da ilk adımı atılmış olacak. 

Aynı etkinliğin 3. alanı daha önce ifade ettiğim 40 yıl ve üstü süredir ülkemizde makyaj sanatçısı olarak çalışan sanatçılarımıza ödül verme programı olacak. Bu etkinlikte görev almak isteyen, ilgi alanı profesyonel makyaj olan tüm öğrencileri aramızda görmek bizleri çok mutlu edecek. Çünkü, makyaj sanatı adına çok önemli bir çalışmaya katkıda bulunmuş olacaklar. 

Başvuru ve daha detaylı bilgi talebiniz için benilme iletişime geçebilirsiniz: sevtapaytug@gmail.com

YAZAR HAKKINDA
Doç. M. Sevtap Aytuğ
Uşak Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Yeni Medya Bölümü