Reklamı Kapat
Anasayfa > Makaleler > Ölüm Bizi Ayırana Dek
Ölüm Bizi Ayırana Dek
20.07.2019 16:00

Başarılı evlilikler sonsuza dek sürer ve her iki eş de ebedi ilişkilerinin temelinde yatan ilkeleri tam olarak anlar. Bu ilkelerin neler olduklarını kesin bir şekilde değerlendirmemiz gerekiyor, çünkü aynı mantık her uzun süreli ticari ilişki için de temel oluşturuyor, örneğin yayıncılık sektöründe. Hepimiz biliyoruz ki gelin olacak bir kız müstakbel damadın kendisi için gerçekten doğru seçim olup olmadığını en az iki kere kendisine sorar. Bir bakıma gelin, medya operasyonlarında iş akışlarını geliştirmek için yeni ama pahalı yazılım satın almayı düşünen yayıncıdır. Yazılım sağlayıcı/geliştirici damat adayının iyi bir tanıtım ile birlikte güçlü bir genetik ve geçmiş itibarla kendisini cazip, anlayışlı, uygun ve uyumlu hale getirmesi gerekiyor. İyi geliştirilmiş bir espri anlayışı da avantajlı olacaktır.

Proje yol haritası örneği

Evlilik bütünleşmesi ve mutluluğa giden yolun düğün olmasına benzer şekilde, yayıncılığın zorlu dünyasında da tüm prensipler son sınırlarına kadar test ediliyor ve ardından ticari tatmin yaratma görüşüyle ne kadar büyük sistem bütünleştirme projelerinin yönetilebileceğine bakılıyor. Başarılı bir satış sözleşmesinin tamamlanmasının ardından, tedarikçilerin danışmanları bu yeni müşterinin var olan iş akışlarını ve geleceğe dönük gereksinimlerini analiz etmek için kuruluşu ziyaret ediyorlar. Uzun süreli deneyimlere göre projenin iş yükünü ve maliyetleri azaltmak, şeffaflığı arttırmak için önce sadece müşterinin acil gereksinimlerini tam olarak karşılayacak temel bir paket kurmak öneriliyor. Bu aşamada kullanıcı eğitimi başlayabiliyor ve bu süreç boyunca daha fazla sistem opsiyonu eklenebiliyor. Ardından yayıncının daha fazla ve ayrıntılı gereksinimlerini değerlendirmek için bir aralık analizi gerçekleştirilip müşteriye özgü gereksinimlere göre özelleştirmeyle, projenin tüm unsurlarının en başta kurulmaya çalışıldığı durumlarda sıklıkla yükselen zaman ve para gereksinimlerinden önemli oranda tasarruf edilebiliyor. 

Provys Proje Ekipleri Başkanı Roman Barton yorum yaptı: “Temel paketi kurmadan önce, belli koşulların karşılanması gerektiğini vurgulamak önemli. Bu koşullar arasında kusursuz proje belgeleme, tüm sistemin testi ve gelecekteki yükseltmeler için net bir yol haritası var. Arkasından yayıncının ne kadar büyük olduğuna bakmadan, standart özelliklere sahip, uygulanabilir minimum çözümü kuruyoruz. Bu sayede kurulumdaki risk faktörlerini azaltırken, kurulum sürecinin zorlu taleplerini en aza indiriyoruz.

Roman Barton, Proje Ekipleri Başkanı, Provys

Projelerin dünya çapında müşterilere ulaştırılmasında günümüzün proje yönetim metodu, şu girişlerin bir kombinasyonu olarak anlaşılabilir: Yayın yazılım çözümleri alanı içerisinde en iyi uygulamalar; müşteri gereksinimlerini ve özel taleplerinin anlaşılmasında geniş deneyim; projeleri Prince 2 çerçevesinde dinamik SCRUM teknikleri gibi başarılı uygulama geliştirme tekniklerine yönlendirme. Ardından bu jenerik girişler belirlenen her proje için en uygun çözümü elde etmek amacıyla daha fazla özelleştiriliyor. Bir sonraki adıma geçerken izlenecek yolu seçerken, kurulumun sonraki kapsamı, talep edilen değişimin nedenleri, müşterinin boyutu ve organizasyonel ilkeleri, projenin yönetim süreci gibi ilgili tüm bilgilerin hesaba katılması gerekiyor. 

Şekilde görüldüğü gibi her projede en az üç proje aşaması yer alıyor: Başlangıç, Kurulum ve Hizmete Sokma. Yol haritası buna göre ayarlanarak kurulum projelerine tamamen yeni özellikler geliştirilip eklenebiliyor. Yöntemin temelinde kullanılan şelale yaklaşımında anlaşma  imzalamak için projenin karakteristikleri başlangıçta istenip her aşamada tahminler hesaplandığı için, bütçe, çalışma süresi planı ve teknik kapsam üzerinde yoğunlaşılıyor. Her proje aşamasının ayrıntılı bir yaşam döngüsünün hesaplanmasında dinamik tekniklerle yenilikçi bir yaklaşım uygulanıp, ilk prototip sunumlarında müşteriden gelen geri bildirimler, ve çözüm kabule ve hizmete girmeye doğru yaklaştıkça birikmiş işler üzerinde sürekli değişen önceliklendirme üzerinde odaklanılıyor. 

Bu endüstride en deneyimli sistem geliştiricilerden biri olan Prag’daki Provys, 1995 yılından bu yana bu tip kurulumlar üzerinde aktif ve hem büyük hem küçük projelere zengin uzmanlık ve kurulum yetenekleri getiriyor. Yukarıda altı çizilen ilkelere sıkı bağlılık, karmaşık evliliklerde uzun süreli ilişkilerdeki başarısının temel taşı. 

YAZAR HAKKINDA
Martin Junek
PROVYS / www.provys.com
En Çok Okunanlar
Dergi