Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Solace Turnesi Martin by Harman ile Aydınlanıyor
Solace Turnesi Martin by Harman ile Aydınlanıyor
24.07.2019 10:23

Brown Note Productions, Rüfüs Du Sol’un Solace turnesi için Colourblind Production Lighting firmasından Matthew Smith ile Brad Salt’un Martin by Harman aydınlatma çözümleriyle tasarladıkları bir ışık donatımı kurdu.

Daha önceki adı Rüfüs olan Rüfüs Du Sol, 2010 yılında kurulan Avustralyalı bir elektronik dans grubu. 2018’de dördüncü stüdyo albümü Solace’i çıkardıktan sonra grup dört kıtaya yayılan uluslararası bir turneye çıktı. Turnede enerjik ve unutulmaz bir sahne tasarımı elde edebilmek için Rüfüs Du Sol Colourblind ile yakın işbirliği içinde çalışarak göz alıcı LED ızgara sahne arkası üzerinde dinamik bir aydınlatma tasarımı oluşturdu. Kuzey Amerika kısmı için turneye uygun bir format tasarımı gerçekleştirmekle görevli turne aydınlatma şirketi Brown Note Productions, Martin by Harman VDO Sceptron 10 doğrusal LED video şerit ışık ile MAC Aura LED yaygın ışık kaynakları içeren bir aydınlatma paketini bir araya getirdi. 

Brown Note Productions Yapım Müdürü James Watt şunları söyledi: “Colourblind bir tasarım yaklaşımı geliştirdi ve ilk çizimden son donatıma kadar bizimle çalışarak ilerledi. Grubun arkasındaki Sceptron yapısı, özelikle istedikleri gibi görünmelerini sağlarken turneye uygun hale getirmek bakımından temel bir projeydi. Ne istediklerini biliyorlardı ve her gün kurulmasını kolaylaştırmamız ve gerçekçi olarak ortaya koymamız gerekiyordu.

Grubun arkasındaki LED ızgara on sıra şeklinde düzenlenmiş 120 adet VDO Sceptron 10 doğrusal LED ışık kaynağından meydana geliyor. Tüm sahneye yayılan yapıda, iki kenarı sarmalayan hafif bir eğim var. Izgaranın arkasındaki dev bir video ekranı, özel hazırlanan görselleri sunuyor. Gösteriler boyunca Sceptron ışık kaynakları senkronize görüntü içerikleri ile kontrast ışık efektleri arasında gidip geliyor. Sceptron’ların bütünleşik enerji ve veri konektörleri kurulum ve sökülümü kolaylaştırdığı için, Brown Note ekibi için verimliliği yükseltiyor.

Colourblind Işık Tasarımcısı Matthew Smith yorum yaptı: “Sceptron’lar ve bu turnede kullanım şekilleri hakkında en çok sevdiğim şey, hem ışık kaynağı hem de görüntü kaynağı olarak kullanılabilmeleri. Tüm altyapıyı tek bir büyük ışık kaynağı olarak kullandığımız birkaç nokta var, ama özel hazırlanan görüntü içeriği de sunuyoruz. Göz alıcı flaş görünümleri, zarif dokular ve desenler kullanıyoruz.

Brown Note yaygın ışık için 14 adet Martin MAC Aura ışık kaynağı da sağladı. Aura’lar iskelet askılara sahne arkasına doğru, sahne önüne, sahnenin sağına ve soluna doğru ve yukarıdan aşağı doğru monte edilerek, tüm açılardan eşit dağılımlı ışık elde ediliyor. Geniş renk paletli ve 3850 lümen çıkışıyla Aura kaynaklar enerjik gösterilerde yüksek güç ve çok yönlü çalışma sağlıyor. Aura’ların küçük ve hafif tasarımı ile düşük güç tüketmeleri, Solace turnesinin üst düzey beklentileri ve çok yoğun programı için ideal bir seçenek oluşturuyor.

Brown Note Productions Başkanı Ryan Knutson açıkladı: “MAC Aura şimdiye dek satın aldığımız en güçlü ışıklardan birisi. Birçok farklı etkinlik ve tasarımcı hala onu kullanıyor, çünkü çok iyi ışık veriyor ve LED gibi yeni teknolojiler ve farklı tasarımlarla uzun süredir tercih ediliyor. Bizim için harika işler çıkarmaya devam eden, uzun vadeli bir ürün. Stoğumuzda zar zor tutabiliyoruz.

Avrupa, Birleşik Krallık, Avustralya ve Güney Amerika konserlerini tamamlayan Rüfüs Du Sol’un Solace turnesi, Nisanda yoğun istek üzerine ABD’ye geri döndü ve Ekim ayına kadar devam edecek.

Harman ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 312 24 24 numaralı telefondan Ertekin’i arayabilirsiniz.