Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Panasonic 4K Kameralarla Fransa Tenis Turnuvası Çekimi
Panasonic 4K Kameralarla Fransa Tenis Turnuvası Çekimi
24.07.2019 12:46

France Televisions, Roland Garros Fransa Açık Tenis Turnuvasının ulusal televizyon kanalı France TV Sport’ta uluslararası dağıtımla yayınlamak için Panasonic AK-UC4000 4K stüdyo kamera sistemleri ve AK-UB300 4K kutu kameralarından yararlandı.

10 adet AK-UC4000 kamera kanalı ve iki AK-UB300 4K kutu kamera, La Fabrique – Toulouse adlı OB tırı üzerinde, Court Phillipe-Chatrier’deki ana tenis maçlarının canlı çekimlerini yayınlamak için kullanıldı. Her maçın en önemli anları, her günün sonunda kanalda tekrar oynatım için hazır edildi.

Panasonic System Communications Company Europe Profesyonel Video Sistemleri İşletme Birimi Direktörü Andre Meterian şunları söyledi: “AK-UC4000 mükemmel renk reprodüksiyonu sağlıyor ve görüntü kalitesinden ödün vermeden canlı yapım yayınlarını kolaylaştırmak için tasarlandı. Bu özellik kamera sistemlerini turnelerdeki hızlı tempolu çekimlere uygun hale getiriyor ve izleyicileri olaya daha da yaklaştırıyor.”

Aynı anda HDR ve SDR sinyal çıkışı sayesinde AK-UC4000 özellikle canlı spor yapımları için çok uygun. Bu özelliği France Televisions iş akışı sürecini hızlandırdı. Bu doğrudan hem HLG hem de BT.2020 renk alanı destekli kameradan oluyor. 4K’da 3840 x 2160 piksel çözünürlük ve 1080p’de 2x, 3x veya 4x yüksek hızlı çıkış gibi özelikler de ağır çekimde bile yüksek kaliteli görüntülerin yakalanmasını garantiliyor.

Ardından bu içerik, France Televisions yayın merkezleri tarafından IP yoluyla alındığında kolayca kurgulanıp, canlı televizyon ile naklen yayınlar arasında geçişler yapılarak izleyiciler için ilgi çekici bir deneyim yaratılıyor.

Panasonic ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0216 425 17 00 numaralı telefondan Başarı Yayıncılık’ı arayabilirsiniz.