Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Bölgesel Çin Kanalı Harmonic ile UHD Yayında
Bölgesel Çin Kanalı Harmonic ile UHD Yayında
24.07.2019 18:03

Bir Harmonic playout çözümünü tercih eden Guangdong Radio Television (GRT), Çin’de UHD kanallar açan il düzeyinde ilk yayıncı oldu. SDI, HD ve UHD çözünürlükleri destekleyen Harmonic playout çözümü, GRT’nin üstün kalitede UHD yayınlar yapmasını sağlıyor. 

GRT Başkan Yardımcısı Huang Yonghong yorum yaptı: “UHD Çin pazarında oldukça yeni, ve bu heyecan verici harekette önde gitmek istedik. Harmonic’in playout çözümü çok güçlü güvenilirliği ve zengin özellik setiyle iş akışı verimliliğimizi yükseltiyor ve UHD kanallarının çok hızlı açılmasına imkan veriyor.

GRT il çapında UHD yayınları yapmak ve HD kanal hizmetlerini genişletmek için Harmonic Spectrum X medya sunucusu kurdu. Harmonic Spectrum X çözümü çok sayıda yeteneği tek bir aygıtta birleştirerek, yayın iş akışlarının karmaşıklığını azaltıyor. Aynı kasada SDI ve IP I/O olması da ileride GRT’nin tamamen IP iş akışlarına geçişini ve yeni kazanç getiren kanallar açmasını sağlayacak. 

Spectrum X medya sunucusu aralıksız SDR veya HDR akışlarını, karışık SDR ve HDR kliplerini destekliyor ve ton eşleştirme ve ton genişletme gibi yenilikçi HDR ve SDR özelikleri sunuyor. Ayrıca sunucu tek bir oynatma listesinden iki farklı çıkış çözünürlüğünü destekleyerek, hem televizyondan hem radyodan aynı anda yayın yapabiliyor. GRT bu ileri özellikleri gelecekte görüntü kalitesini yükseltirken kolayca uyarlayabilecek.

Harmonic ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 343 13 68 numaralı telefondan Baran Bilişim’i arayabilirsiniz.