Reklamı Kapat
Anasayfa > Haberler > Lawo V_matrix Yazılım Tanımlı IP Yönlendirme, İşleme ve Çoklu Görüntüleme Platformu
Lawo V_matrix Yazılım Tanımlı IP Yönlendirme, İşleme ve Çoklu Görüntüleme Platformu
25.07.2019 09:46

Bazılarının bulut, diğerlerinin sanallaştırma olarak adlandırdığı şeyin adı Lawo’da V_matrix. Bu yeni IP yayın görüntü çekirdek altyapı ürünü, her türlü yayın kurulumunu esnek, geleceğe dönük bir prodüksiyon tesisine çevirirken geniş çeşitlilikte iş akışlarını ve tamamen IP tabanlı bir ortama geçişi destekliyor. 

V_matrix eski donanım platformlarının kısıtlamalarından uzak, tamamen sanal bir gerçek zamanlı yönlendirme ve işleme altyapısı sunuyor. Tek amaçlı modüler ürünleri ayrıntılı prodüksiyon zincirlerinde bağlamak yerine, V_matrix veri merkezlerinin esneklik, birleşik hesaplama ve COTS ekonomisi ilkeleri tabanlı olduğu için bunları her türlü canlı prodüksiyon yayın ortamı için kullanılabilir hale getiriyor. V_matrix OB tırları, televizyon stüdyoları ve yayın operasyon merkezlerinde tamamen sanallaştırılmış bir çekirdek altyapı yaratıyor.

V_matrix ekosisteminin dayandığı jenerik yüksek kapasiteli FPGA tabanlı çekirdek işleme modüllerine sanal modüler (VM) yüklenerek istenen işlevler yaratılıyor. Yedekli 40GE (veya 4 adet 10GE) Ethernet arabirimleriyle bir IP ağına çok sayıda çekirdek bağlanarak oluşturulan dağıtık bir IP yönlendirme ve işleme matrisi, tıpkı eski taban bant matrisler gibi kare hassasiyetinde, temiz geçişler sağlıyor.

V_matrix ekosisteminin onlarcadan binlerceye kadar giriş-çıkış ve sinyal işleme işleviyle doğrusal olarak ölçeklendirilebilmesi, küçük büyük her türlü canlı yayın tesisi için ideal. Yetenekler de kolayca ölçeklendirilebiliyor. Yapımlar arasında gereksinimler değiştiğinde tüm bir prodüksiyon iş akışı yeniden düzenlenebiliyor. Sürekli değişen işletme gereksinimlerine göre sistem yetenekleri kolayca değiştirilebiliyor veya yükseltilebiliyor. 

V_matrix vm_mv24-4, vm_mv18-4 ve vm_mv 16-4 sanal modüller (VM) bir c100 sinyal işleme elemanı üzerine yüklendiğinde V_matrix ekosistemine yüksek kaliteli çoklu görüntüleyici işlevleri sağlıyor. Hem IP hem de SDI kaynaklarla çalışabilen V_matrix çoklu görüntüleyici sanal modülleri, sıkıştırmasız 4K/UHD, 3G, HD ve SD görüntülerin yanı sıra hem gömülü hem de ayrık sesi izleyebiliyor ve ultra düşük gecikmeli piksel mükemmelliğinde mozaikler üretiyor. 

Lawo vm_dmv64-4, V_matrix IP yönlendirme ve işleme platformu için bir sanal modül olarak var olan vm_mv 16-4, vm_mv 18-4 ve vm_mv 24-4 çoklu görüntüleyici serisi tamamlıyor. vm_mv 16-4 C100 yazılım tabanlı sinyal işleme elemanını dağıtık, sonsuz genişletilebilen, gerçek bir IP çoklu görüntüleyiciye dönüştürüyor. vm_dmv 64-4 çok sayıda modülüm bir araya bağlandığı, dağıtık bir mimari tabanlı. Bu modüller aynı vm_mv 16-4 C100 kasasında birlikte, farklı kasalarda, hatta farklı coğrafi konumlarda bir tutulabiliyor. 

  • Yüksek kapasiteli jenerik bilgi işlem modülleri tabanlı, dünyanın ilk yazılım tanımlı işlevlere sahip sanal yayın ekosistemi
  • Birleşik yönlendirme, işleme ve çoklu görüntüleme altyapısı
  • Kaynağa ve hedefe göre zamanı ayarlanan deterministik kare hassasiyetinde temiz geçişler
  • Çok sayıda ağ işleme elemanı üzerinde dağıtık sinyal işleme
  • Tek bir birleşik kontrol sisteminden (VSM) yararlanılan kesintisiz SDI’dan IP’ye geçiş
  • Eski SDI aygıtları için yüksek yoğunluklu IP çevrim
  • Kaynakların optimum kullanımıyla, kaplanan yer, enerji tüketimi, yedek havuzlama ve kablolamadan tasarruf
  • Sinyal, ağ, kontrol ve donanım katmanları için gelişmiş çok katmanlı yedeklik
  • Hem merkezi olmayan ayrık çalışma, hem de veri merkezi tarzı merkezi çalışma 
  • AIMS yol haritasına uyumlu, tamamen açık standartlar tabanlı: SMPTE 2110-10/20/30/40, 2022-6/-7, 2042 (VC-2), VSF TR-01, AES67, Ember+.

Lawo ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için 0212 259 79 71 numaralı telefondan Radikal Elektronik’i arayabilirsiniz.